Pouze elektronickou formou pomocí aplikace MS Teams proběhlo další jednání zástupců odborových centrál zastupující zaměstnance SŽ a zaměstnavatele. Ke stejnému dni tedy 6.12.2022 probíhalo technické čtení PKS na rok 2023. Byl upraven text jen v několika drobnostech a v nejbližších dnech bude PKS v elektronické podobě zveřejněna. S tiskem se bude vyčkávat na úpravu výše minimální mzdy a výši náhrad cestovních výdajů.

V dalším bodu personální ředitel Ing. Koucký oznámil rozhodnutí generálního ředitele Bc. Jiřího Svobody, MBA o vyplacení poslední části odměny GŘ. Již předem avizovaná částka za měsíc listopad bude podstatně vyšší. Ve stejném termínu dojde i k vyplacení příspěvku na dopravu, a to v souladu s PKS 2022 ve výši 3600 Kč.

Byl oznámen oficiálně vítěz veřejné zakázky na dodání zaměstnaneckých čipových karet, a to firma EDENRED. Již od prosince začne distribuce plastových karet s informačním letákem, jak kartu používat.

Na dotaz, zda proběhne avizovaná distribuce vitamínových prostředků pro všechny zaměstnance SŽ odpověděl Ing. Koucký, že se s tím dále počítá a distribuce by měla proběhnout. Další dotazy směřovaly do oblasti FKSP a současného dobrovolného testování zaměstnanců u OŘ Ostrava na COVID-19.

Poslední jednání OC v tomto roce je plánováno na 20.12.2022 a to formou fyzickou v sídle zaměstnavatele.

Za PV OSŽ Správy železnic Miroslav Maincl