V minulém týdnu jsme zahájili sérii šesti školení k PKS Správy železnic na rok 2023. Ve středu v Plzni a ve čtvrtek v Českých Budějovicích bylo více než 50 účastníků seznámeno nejen s hlavními změnami v PKS 2023.

V úvodní části podrobně probral jednotlivé změny předseda PV OSŽ SŽ Petr Štěpánek, kterého doplňovali tajemníci PV. V další části věnované FKSP byly opět podrobně popsány změny v Rámcových zásadách FKSP, čerpání C-FKSP, a to včetně popisu vzniku a fungování Zaměstnanecké čipové karty od firmy Edenred. Z pohledu zaměstnavatele popsali jednotlivé změny zástupci GŘ SŽ personální ředitel Ing. Pavel Koucký a v úterý i Ing. Evžen Pospíšil.

Další část byla věnována změnám v legislativě, školením, režijním výhodám a BOZP se kterými účastníky školení seznámili zástupci jednotlivých oddělení OSŽ JUDr. Petr Večeř, Bc. Alena Šimáčková a Jaroslav Leština.

Došlo i na dotazy k jednotlivým tématům a z diskuze vyplynula potřeba na popsání změn v PKS roku 2022 a 2023, které najdete zde:

V pondělí 16.1. pokračujeme v Pardubicích, 17.1. v Praze, 23.1. v Břeclavi a poslední školení proběhne 24. 1. 2023 v Olomouci.

Za PV OSŽ Správy železnic Miroslav Maincl