Třídenní společné výjezdní zasedání podnikových výborů největších zaměstnavatelů, u kterých OSŽ působí pokračovalo odděleným zasedáním PV ČD, PV ČD Cargo a PV při Správě železnic, jednáním s příslušnými zástupci zaměstnavatele, resp. personálními ředitelkami a ředitelem.
Informace ze společné části jednání věnované personální problematice, která je podobná napříč firmami, najdete v samostatném článku.

Předseda PV SŽ Petr Štěpánek seznámil přítomné s nejdůležitějšími událostmi a jednáními, která od předchozího jednání PV proběhla. Nejvíce informací pak přinesl z jednání OC, které se uskutečnilo 21.3.2023. Podrobnosti najdete v tomto článku.
Personální ředitel Ing. Pavel Koucký v krátkosti připomněl, že balení vitamínů pro zaměstnance by měla být v nejbližší době distribuována na jednotky. Podrobněji se věnoval rozpisu MOON na letošní rok, záloze přídělu FKSP na letošní rok a očekávaným legislativním změnám, které se budou dotýkat zaměstnavatelů, zaměstnanců i zaměstnanosti ve Správě železnic. Podal i pravidelnou zprávu o výši mezd v uplynulém období, a to jak celkové, tak podle klíčových profesí.
V informaci o C-FKSP uvedl, že enormní zájem o rekreace v minulém roce nepolevil, a v letošním pokračuje. Proto bude muset dojít k úpravě rozpočtu a hledání možností k navýšení u této kapitoly.
V závěru svého vystoupení odpověděl na některé dotazy týkající se zmiňovaných témat.

Za PV OSŽ Správy železnic Jožka Hlaváček
 

Právě přítomno: 205 hostů a žádný gestor