Přesně před rokem jsme ve čtrnáctideníku Obzor, v čísle 4/2018 pod titulkem „Pojištěnci ZPMV mají možnost čerpat navíc finanční prostředky na procedury v rámci kondičních pobytů, a to až do výše 1500 Kč na zaměstnance“, zveřejnili rozhovor s Bc. Petrem Tomanem BA (Hons), členem správní rady ZPMV, na téma výhodnost pojištění u Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra (211). Co se za dobu jednoho roku změnilo? zajímali jsme se.

Je stálé výhodné být pojištěncem Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra?
Výhodnost pojištění u ZPMV (211) je ještě větší, protože se mi, budu-li mluvit za zaměstnance všech tří velkých podniků (SŽDC, ČD, ČD Cargo), podařilo nasmlouvat daleko více peněz, než v loňském roce. Příspěvek 1500 Kč na KOP bude i letos, zároveň ale bude i víc čtyřdenních pobytů, takzvaných „malých KOPek“, a to jak u SŽDC, tak nově i u Českých drah. Připomínám, že právě teď je vhodná doba pro změnu pojišťovny. Zdravotní pojišťovnu můžete změnit pouze jedenkrát za rok. Podle termínu, kdy o změnu požádáte, se stanete klientem nové pojišťovny buď k 1. červenci (pokud o přeregistraci požádáte mezi 1. lednem až 31. březnem) nebo k 1. lednu (pokud o přeregistraci požádáte mezi 1. červencem až 30. zářím). Teď tedy nastala ideální doba pro to stát se pojištěncem ZPMV, známé 211.

Můžete jmenovat nějaké konkrétní výhody, proč být u ZPMV?
Těch výhod je celá řada, namátkou bych jmenoval podporu prevence: z fondu prevence ZPMV přispívá na očkování i preventivní vyšetření nehrazená z veřejného zdravotního pojištění. Vyšetření mohou být zaměřena na onkologické či civilizační nemoci. Při preventivních vyšetřeních si můžete například nechat zkontrolovat znaménka, hladinu cukru v krvi, zda nejste náchylní k trombózám, zda vám nehrozí osteoporóza a podobně. ZPMV je první zdravotní pojišťovnou v ČR s ombudsmankou – ochránkyní práv klientů. A tak byl mohl pokračovat dál...

Jistě, jenže lidé jsou konzervativní, neradi něco mění, mimochodem, jak je administrativně náročné pojišťovnu změnit? Co pro to musím udělat?
Je to úplně jednoduché. Na stránkách ZPMV je přímo odkaz, kde se každý dozví, jak to udělat. O tom, že být pojištěncem ZPMV není špatné, svědčí i nárůst pojištěnců. Za poslední rok se v rámci SŽDC navýšil počet pojištěnců o téměř deset procent, to asi o lecčems svědčí. Asi to v pojišťovně děláme dobře a oni asi dobře věděli, jaké výhody mohou u ZPMV čerpat. Myslím si, že pomohlo i to, že viděli, jak funguje komunikace mezi mnou, jako zástupcem zaměstnanců ve správní radě ZMPV, a pojištěnci.

Kolik ze zaměstnanců SŽDC, ČD a ČD Cargo je aktuálně pojištěno u ZPMV?
U SŽDC je z celkového počtu zaměstnanců (cca 17 000) u ZPMV něco přes devět tisíc (9088), u Českých drah kolem šesti tisíc (6002) ze zhruba patnácti tisíc zaměstnanců a u společnosti ČD Cargo necelé tři tisíce (2700 z cca 7000 zaměstnanců), takže lze říct, že zhruba padesát procent zaměstnanců z každého podniku je pojištěno u ZPMV.

Co můžete jako člen správní rady ZPMV pojištěncům slíbit?
Především poctivou práci, aby všechny ty výhody, které mohou mít, skutečně měli. A také mohu slíbit, že pokud se na mě někdo s nějakým problémem obrátí, že ten problém bude řešen a vyřešen.

Dodejme, že k tomu účelu je zřízena e-mailová adresa Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., jejímž prostřednictvím se na vás mohou lidé obracet s dotazy týkajícími se ZPMV. Mohou se touto cestou na vás obracet s prosbou o radu i ti, kteří se nevědí rady se změnou pojišťovny?
Samozřejmě. V minulém roce přišly na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. stovky a stovky dotazů, které se týkaly jak přechodu mezi pojišťovnami, tak i dalších výhod včetně čerpání příspěvku 1500 Kč na KOP. Všechno bylo včas a řádně zodpovězeno. Lidé se ale mohou obracet i na své zástupce z řad volených odborářů.
Největších část dotazů se pochopitelně týkala příspěvku na ozdravné pobyty, na malé i na velké KOP, protože třeba v loňském roce mělo malé KOP jenom SŽDC. Hodně lidí z ČD a ČD Cargo se mě ptalo, proč oni to nemají, tak jsem jim musel vysvětlovat proč a že v letošním roce už tuto možnost budou mít i zaměstnanci ČD, a věřím, že se to někdy povede i u ČD Cargo. Současně to bude znamenat, že tak jako zaměstnanci SŽDC už nebudou muset s sebou vozit hotové peníze, ale bude to za ně dělat zaměstnavatel. Zaměstnanci ČD si dřív museli vzít s sebou 1500 Kč v hotovosti, zaplatit si procedury, až pak si museli dojít na pojišťovnu, kde jim to vyplatili...

Čtyřdenní KOPky byly předloňskou novinkou, jak se ujaly?
Co mám informace od SŽDC, tak ten zájem má stoupající tendenci. Lidé o to mají zájem a na malé KOPky jezdí, ale třeba ještě v loňském roce bylo celkem sedm středisek, což bylo nepraktické. Nově jsme připravili čtyři střediska, aby dojezdová vzdálenost byla pro všechny v podstatě stejná.

Na diskusním všetatském fóru býváte napadán za to, že to určitě neděláte zadarmo…
Ono se toho napovídá... Lidé jsou závistiví a myslí si, co za to nemám. Ale já to nedělám pro sebe, ale pro naše členy. Navíc kromě práce ve ZPMV pracuji na poloviční úvazek jako výpravčí, a napůl jsem uvolněný pro odborovou činnost, takže příspěvek z pojišťovny mi zhruba dorovnává to, co má výpravčí. Samozřejmě, že pravidelně přispívám do Podpůrného fondu OSŽ.

A nějakou novinku na závěr?
S paní ředitelkou hotelu Skalka Emílií Duračinskou připravujeme pobytové balíčky pro účastníky malých KOPek, aby to nebylo jenom na čtyři dny, ale když jedou na takovou vzdálenost na Slovensko, tak aby se jim ta cesta vyplatila. Budou si moci dokoupit dny navíc, které jim hotel Skalka nabídne za nižší cenu, se zlevněnými procedurami, protože někteří říkají, že Rajecké Teplice jsou pro ně při tak krátkých pobytech nezajímavé.

Michael Mareš
 

Rozhovor vyšel 18. 2. 2019 v Obzoru číslo 4/2019.