O půlnoci ze čtvrtka 10. 12. na pátek 11. 12. 2020 to byl přesně týden, tedy sedm dní, co se Ivan Bednárik stal generálním ředitelem a předsedou představenstva Českých drah. „A z mého pohledu i sedm pracovních dní. Mohu potvrdit, že i zítra (v sobotu 12. 12. ) jsem v práci,“ potvrdil Ivan Bednárik.

V sobotu ráno totiž odjíždí do Brna a při příležitosti jízdy prvního přímého vlaku z Brna do Hrušovan se setká s novým hejtmanem Jihomoravského kraje a radním pro dopravu. „Věřím, že budu mít dvě hodiny ve vlaku čas na to, abychom probrali všechno, co probrat potřebujeme. Zkusím narovnat i tu naši minulost co se týče jízdních výhod našich kolegů a zaměstnanců,“ dodává s tím, že očekává přínosnou diskusi. „Potom sednu do auta a vrátím se konečně domů. A znovu se vrhnu na nějakou administrativní práci a doufám, že v neděli budu mít chvilku klid.“

V příštím týdnu jej totiž čekají další hejtmané, „kolečko“ jednání na téma krajská doprava. „S ministerstvem dopravy jsme už došli ke shodě. Ostatně bude to vidět už dnes v odpolední špičce. Kvůli tomu, abychom zabránili šíření viru, který nám tu dělá těžkosti, jsme posílili dopravu. Takže je za mnou sedm dní, v celku a možno říct, že příjemných. Není tam zatím nic, co by mi bralo elán nebo entuziasmus,“ dodává.

Kostlivců ve skříni, které zdědil po svých předchůdcích a ke kterým patří i režijky v Jihomoravském kraji, se neobává. „Beru to tak, že kostlivci jsou v každé skříni. Shodou okolností považuji právě toto (režijky v JMK) za jednu z věcí, které je potřeba řešit, ale není to priorita. Své priority jsem jasně stanovil a vysvětlil dozorčí radě, kde jsou i zástupci OSŽ. Větší část své energie, svého nasazení, chci proto zítra, až budu diskutovat s hejtmanem Jihomoravského kraje, věnovat nakupovaným EMU240, obecně obslužnosti v celém kraji, respektive chci mluvit o servisu, který jim tam poskytujeme. Stoprocentně se ale dotkneme i tématu jízdních výhod,“ uzavírá.

Michael Mareš