Jsme na začátku nového roku, v němž se na podzim má konat sjezd OSŽ. Co od nového roku očekáváte? Co čeká OSŽ v roce 2021? Jaké změny Správě železnic nový rok přinese? Zeptali jsme se místopředsedy OSŽ a předsedy Podnikového výboru OSŽ při Správě železnic Petra Štěpánka. A tady je jeho odpověď:

Za Podnikový výbor OSŽ při Správě železnic jsem přesvědčen, že letos to z hlediska pandemické situace nebude o nic jednodušší, než v loňském roce. Zaměstnanci Správy železnic zajišťují železniční provoz a bezpečnou dopravu za všech podmínek, což si zaměstnanci vyzkoušeli už loni a budou v tom muset pokračovat i letos.

Co se týče Odborového sdružení železničářů a nadcházejícího sjezdu, tak je potřeba se zaměřit na zdárnou přípravu podnikových konferencí a všech nutných dokumentů k přípravě sjezdu. Není v tom žádný rozdíl oproti předcházejícím sjezdovým rokům.

Komplikace nastávají v současné pandemické situaci vlivem opatření vlády ČR, která mohou zkomplikovat konání konferencí, členských schůzí a samotných voleb do ZV a RK ZO OSŽ. Budeme se muset přizpůsobit vývoji epidemie a hledat možná řešení.


Michael Mareš