Výbor OSŽ ČD, a. s., RP ZAP České Budějovice nesouhlasí s výsledky nabídkového řízení na „Provozní soubor Šumava". Usnesení s touto větou předal osobně předseda Výboru OSŽ ČD, a. s., RP ZAP České Budějovice František Vopátek předsedovi vlády Bohuslavu Sobotkovi na jednání Ústředí OSŽ v úterý 24. března 2015.

František Vopátek při této příležitosti uvedl, že nabídkové řízení bylo zahájeno v rozporu s nařízením evropské směrnice č. 1370/2007 a že ani nesplňuje některé podmínky z tohoto nařízení. Předseda Výboru OSŽ ČD, a. s., RP ZAP České Budějovice neskrýval jisté rozčarování nad tím, že nabídkové řízení bylo vypsáno sociálnědemokratickým hejtmanem Zimolou. „A ani ty výsledky, které byly prezentovány v tisku, jak to bude krásné, až tam GW Train Regio bude jezdit, nejsou pravdivé," dodal František Vopátek (na snímku) s tím, že přinejmenším dojde k celkovému snížení počtu vlaků a lidem v oblasti, kde je poměrně vysoká nezaměstnanost, podraží cestování. „Společnost GW Train Regio nebude brát ohled na to, že České dráhy mají jízdenky, které platí po celých Čechách, po celé České republice, GW Train Regio bude fungovat jen na tomto omezeném úseku," řekl doslova. Podle něj se rovněž sníží přeprava jízdních kol. „A co je nejhorší, bude to mít i velký dopad do nezaměstnanosti, protože se jedná o ohrožení cca 112 pracovních míst. Tím pádem v tomto regionu bude vyšší nezaměstnanost a sníží se kupní síla."
František Vopátek touto cestou požádal premiéra Sobotku o podporu. „Když pan hejtman Zimola potřeboval, abych před hejtmanství přivedl dvě stě lidí a přišlo tam 200 ajznboňáků, tak to bylo dobré. Teď se pan Zimola k nádražákům nehlásí a dělá, že České dráhy nezná?" dodal s tím, že navíc existuje podezření, že výběrové řízení bylo vypsáno pro jednoho předem určeného vítěze.
Premiér Bohuslav Sobotka na vystoupení Františka Vopátka bezprostředně reagoval. Mimo jiné uvedl, že je potřeba vést dialog mezi ministerstvem dopravy a kraji, protože by za všech okolností měly být „dodržovány určité standardy pro výběrová řízení". „Domnívám se, že skutečně stojí za to, abyste o tom diskutovali s Asociací krajů, protože si myslím, že kraje v okamžiku, kdy se uzavřela desetiletá dohoda, sehrály dramaticky pozitivní roli. Díky nim vzniklo Memorandum, které koneckonců donutilo vlády, aby se podílely na financování dopravní obslužnosti. Dohoda s kraji navíc umožnila zachovat práci pro zaměstnance Českých drah a umožnila i zmodernizovat vozový park ČD, a to i díky finančním prostředkům z EU." Podle Bohuslava Sobotky je proto potřeba ve spolupráci s kraji pokračovat. „Chápu, rozumím tomu, že je tady nespokojenost s touto jednou záležitostí, ale když se bavíme o desetiletém Memorandu, tak mluvíme o tisících zaměstnancích a stovkách linek, které dneska fungují jen díky tomu, že se uskutečnila ona desetiletá dohoda s kraji. Určitě bych byl velmi nerad, aby ve světle tohoto jednoho problému, který nechci nijak zlehčovat, a určitě o tom budu s panem hejtmanem Zimolou mluvit, zanikl fakt, že se podařilo na deset let stabilizovat práci tisíců zaměstnanců ČD a stabilizovat pozici Českých drah v rámci regionální dopravní obslužnosti."
Premiér by v této souvislosti uvítal, kdyby byly dohodnuty určité konkrétní parametry, jak by takováto výběrová řízení měla vypadat. „Asi je to téma na diskusi mezi ministerstvem dopravy a Asociací krajů, mezi vámi a Asociací krajů, aby tady nedocházelo k pochybnostem, pokud se kraje rozhodnou některé tratě otevřít, aby výběrová řízení nebyla někomu šitá na míru, nebo aby byla šita takovým způsobem, aby vyloučila možnost účasti ze strany Českých drah," prohlásil premiér Sobotka a dodal: „V rámci liberalizace vnímám problém, že ČD jsou sektorový zadavatel, zatímco jejich konkurence nikoliv. Zatímco ČD musí dělat výběrová řízení podle zákona, jejich konkurence nikoliv, což nevytváří úplně dobrou situaci," dodal s tím, že podobné problémy jsou i v oblasti zveřejňování smluv. „Takže jde jen o to, aby vlastník (ministerstvo dopravy) si pohlídal zákon o zveřejňování smluv, aby nedošlo k tomu, že České dráhy se odkryjí konkurenci a dodají informace, které potom konkurence bude schopna použít, aby získávala nové zakázky na úkor Českých drah. Aby to prostě nevedlo k tomu, že se poškodí schopnost Českých drah soutěžit a účastnit se tendrů jako rovnocenný soupeř."
Michael Mareš