Jednání představenstva OSŽ, které se konalo v úterý 16. 6. 2015 v sídle OSŽ v pražských Vysočanech a které moderoval místopředseda OSŽ Mgr. Martin Malý (na snímku uprostřed), bylo tentokrát ve znamení dění ve společnosti ČD Cargo.


Ne, že by v ostatních podnicích problémy nebyly, ale situace ve společnosti ČD Cargo je velmi komplikovaná. „Situace na Cargu je opravdu vážná," poznamenal předseda OSŽ Bc. Jaroslav Pejša, který blok Informací ze zásadních jednání otevřel. Informace o dění v této společnosti tomuto bloku dominovaly. „V první řadě musím říct, a to je onou velkou kritikou z mé strany, že zaměstnavatel nevede sociální dialog se sociálními partnery," uvedl místopředseda OSŽ a předseda Podnikového výboru OSŽ ČD Cargo Radek Nekola s tím, že mezi materiály, které sociální partneři dosud neviděli, jsou i takové, které řeší nadbytečnost zaměstnanců k 30. 9. 2015. „Členové dozorčí rady ČD Cargo dostali materiál, ve kterém se hovoří o propadu tržeb ve výši 420 milionů korun, v materiálu Výboru pro audit společnosti ČD Cargo se dokonce hovoří o propadu 680 milionů korun. Tato firma je na trajektorii neřízeného pádu," zdůraznil Radek Nekola s tím, že ČD Cargo realizuje výkony, které jsou „daleko za profitabilitou jak jednotlivých vozových zásilek, tak i ucelených vlaků". „Už i ucelené vlaky generují ztrátu, tady je prostě něco špatného. Tady už nemá smysl bojovat s konkurencí, ten souboj nemá vítěze. To totiž není problém jenom Česka, to je problém celé Evropy."
Situace ve společnosti už přesáhla možnosti managementu firmy, i proto byl Radek Nekola Podnikovým výborem OSŽ ČD Cargo vyzván, aby se obrátil dopisem na premiéra se žádostí o svolání schůzky za účasti zástupců koaličních stran, vedení podniku ČD Cargo a sociálních partnerů. Důvodem žádosti je koncepčně neřešený stav v nákladní železniční dopravě, kde dlouhodobě a cíleně dochází k destrukci trhu prostřednictvím divoké liberalizace, která je současně provázena destrukcí cen za poskytované služby.
„Společnost ČD Cargo, a. s., není schopna se těmto vlivům účelně bránit. To s sebou nese dlouhodobý tlak na zaměstnanost v naší společnosti, se kterým se od roku 2012 každoročně vypořádáváme," stojí v dopise adresovaném premiérovi a podepsaném Radkem Nekolou. „V tuto chvíli návrhy možného řešení neutěšeného ekonomického stavu, které současné vedení předkládá, jsou hlavně směřovány do oblasti zaměstnanosti. Jsem přesvědčen, že takováto opatření jdou již nad rámec udržitelnosti stávajících činností, které společnost ČD Cargo, a. s., provádí. Navrhované propouštění tisíců zaměstnanců bezprostředně ovlivní poskytování celosíťových služeb v železniční dopravě," stojí dále v dopise adresovaném premiérovi Sobotkovi.
Podle Radka Nekoly hrozí ukončení obslužnosti stovek lokalit, což povede k útlumu provozování jednotlivých vozových zásilek s přímým dopadem na přesun zboží k jinému druhu dopravy a tím i k následné a postupné likvidaci společnosti ČD Cargo. „Už nejsme ve stavu, kdy to rozhodne pan ministr, nyní už musí vláda jasně říct, co s tou firmou hodlá dělat," doplnil Radek Nekola a dodal, že současný boj o výkony je bojem uvnitř železnice. „A to je něco, s čím si tato společnost neví rady, a je to také důvod, proč jsme se rozhodli k tomuto radikálnímu kroku. Máme jasné důkazy o tom, že s každým dalším propuštěným zaměstnancem budou odcházet další zákazníci a s nimi i tržby. Tím ztrácíme svoji jedinečnost: celostátní obslužnost a segment jednotlivých vozových zásilek."
Za vším je podle Radka Nekoly něčí snaha za každou cenu, stůj co stůj, dosáhnout kladného hospodářského výsledku. „Vedení společnosti udělá cokoliv, propustí kohokoliv, jen aby na konci roku 2015 dosáhlo nuly. Existují dokumenty, které leží na stole a které jasně hovoří o tom, že tady někdo chce zničit trh v České republice," uvedl a dodal: „A pak přijdou nadnárodní společnosti, mnohdy národní dopravci ze zemí, které se brání čtvrtému balíčku (liberalizaci trhu) a zdevastovaný trh zprivatizují. Paradoxně ti samí dopravci, kteří čekají na to, až se u nás čtvrtý balíček dotáhne do konce. Pak přijdou a budou chtít evropské dotace a ještě pokud možno národní dotace."
V druhé části jedná pak představenstvo OSŽ schválilo návrh složení výprav na mezinárodní mistrovství USIC v kopané v Soči, na Regionální mistrovství USIC v bowlingu ve Velké Británii, na Mistrovství Rakouska v běhu; dále projednalo návrh pracovní zahraniční cesty do Lucemburska na Koordinační schůzku k regionálnímu mistrovství USIC, návrh výpravy na Regionální mistrovství USIC v šachu v Belgii, a také návrh složení výpravy na Letní filmovou školu ve Strečně či na Mezinárodní železniční výstavu modelové železnice FISAIC v německém Halle. Představenstvo dále vzalo na vědomí Informaci z jednání prezidia USIC (ČR v roce 2016 nepořádá žádné MM USIC, pro rok 2017 má provizorně přidělen futsal a pro rok 2018 bylo ČR předběžně přiděleno mistrovství v maratónu).
Představenstvo také projednalo a schválilo návrh vzdělávacích aktivit OSŽ na II. pololetí a uložilo vedoucí kanceláře předsedy OSŽ předložit akce ke schválení na nejbližší zasedání Ú-OSŽ. Představenstvo se dále zabývalo devíti žádostmi o přiznání dávky z Podpůrného fondu OSŽ a na závěr vyslechlo informaci předsedy Revizní komise OSŽ Pavla Fraňka.
Michael Mareš