Přesně o půl desáté, podle programu, zahájil v pátek 15. ledna v zasedacím sále přerovského DPOV tajemník PV OSŽ při ČD Antonín Leitgeb v pořadí druhé školení o Podnikové kolektivní smlouvě Českých drah na rok 2016. V úvodu omluvil předsedu OSŽ Jaroslava Pejšu, který byl zaneprázdněn jinými pracovními úkoly, a onemocnělou tajemnici PV OSŽ při ČD Věru Nečasovou. Za předsednickým stolem usedl vedle něj I. místopředseda OSŽ Vladislav Vokoun. Přítomni byli rovněž zaměstnanci ESO OSŽ ústředí v čele s jeho vedoucím JUDr. Petrem Večeřem, kteří podrobně vysvětlili dotazy ze sociální a mzdové oblasti. Sál zaplnilo celkem třicet pět předsedů a dalších členů ZV OSŽ z oblasti střední a severní Moravy a Slezska.

V první části školení vysvětlil Vladislav Vokoun všechny důležité změny, kterými se liší PKS 2016 od PKS 2015, přičemž všechny změny označil ve vztahu k zaměstnancům za pozitivní. Připomněl mimo jiné změnu v příloze č. 1 PKS ČD, která se týká prodloužení přípravné doby v případě, že zaměstnanec před nástupem služby musí prostudovat více než tři strany písemných nebo elektronických podkladů. „Doufáme, že tato změna přispěje i ke snížení byrokracie, neboť některé podklady, například při výlukách, jsou zbytečně rozsáhlé,“ dodal Vokoun. Za pozitivní označil rovněž dohodnuté změny v příloze č. 2, týkající se odměňování pracovníků, stravování a náhrady výdajů. K poskytování kondičních pobytů (příloha č. 4 PKS) zmínil skutečnost, že se letos nepodařilo rozšířit okruh pracovníků s nárokem na KOP. „Mrzí mě, že se nepodařilo prosadit nárok osobních pokladních na KOP, neboť si to zcela určitě zaslouží. K této otázce se letos při kolektivním vyjednávání zcela určitě vrátíme,“ připomněl Vokoun.
Po přestávce objasnil Vladislav Vokoun úkoly, které letos stojí před OSŽ, přičemž za nejdůležitější označil udržení zaměstnanosti. Za důležité označil rovněž ukončení převodu budov ČD do majetku SŽDC a udržení výkonů v osobní dopravě. „Je to úkol i pro zástupce OSŽ v Dozorčí radě Českých drah, kde je práce stále náročnější, především z důvodů neustálého přesouvání termínů řešení aktuálních záležitostí a problémů,“ zmínil Vokoun. Připomněl také letošní doplňující volby jednoho zástupce zaměstnanců do Dozorčí rady ČD – předsedy OSŽ Jaroslava Pejši – a vyzval k jeho podpoře. Současně upozornil na zkrácení volebního období v tomto případě na dva a půl roku, čímž dojde v budoucnosti k volbě všech tří zástupců v jednom termínu.
V další části školení vysvětlil JUDr. Petr Večeř problematiku změn v pracovněprávních předpisech (zákoník práce a související předpisy) a úrazového pojištění zaměstnanců. V této souvislosti objasnil rovněž záležitosti, týkající se zastoupení členů OSŽ při pracovněprávních sporech se zaměstnavatelem. Obecně se zmínil o zvýšení minimální mzdy, která t. č. činí 9900 Kč za měsíc. Zmínil také záležitosti kolem penzijních fondů (zrušení druhého důchodového pilíře) a valorizaci penzí. Připomněl i změny, týkající se administrativy ZO OSŽ s ohledem na Nový občanský zákoník a záležitosti, týkající se Podpůrného fondu OSŽ. „Pravidelně zveřejňujeme důležité informace, týkající se odborové práce a pracovněprávních vztahů na webu OSŽ a v časopise Obzor,“ ukončil Petr Večeř své vystoupení.
Bc. Alena Šimáčková (ESO OSŽ–Ú) podala informace ohledně výhod zaměstnanců Českých drah, které doplnil Vladislav Vokoun. V závěrečné části školení vysvětlil Antonín Leitgeb zásady čerpání sociálního fondu, přičemž připomněl důležitost čerpání přidělené částky. Školení bylo ukončeno živou diskusí, v níž se účastníci zajímali nejvíce o škodní události, refundace odborových pracovníků, odměny při pracovních a životních výročí, stravenky, rozvrhy směn, přestávky v práci a další záležitosti, s nimiž se předsedové a členové ZO OSŽ v dennodenní praxi setkávají. Všechny dotazy fundovaně vysvětlili Vladislav Vokoun, Antonín Leitgeb a Petr Večeř.

Miroslav Čáslavský