Situace v železniční stanici Bohumín je i nadále velmi složitá. Po rozsáhlém požáru zabezpečovacího zařízení je v současné době vyřazeno z provozu dálkové ovládání výměn, návěstidel, přejezdů a dalšího zařízení. „Nouzově jsou zprovozněny dvě průjezdné koleje, díky tomu je přes Bohumín umožněna alespoň omezená jízda nákladních vlaků, osobní doprava by měla být zahájena ve středu 17. února,“ přibližuje situaci v pondělí 15. února mluvčí SŽDC Jakub Ptačinský.

Jak dále dodává, po ručním přetočení výhybek je umožněn i vjezd do areálu myčky osobních vozů, avšak jen v omezeném rozsahu. „V současné době pracujeme na provizorním zajištění železniční dopravy, na kompletní opravu poničených zařízení bude vypsáno výběrové řízení, přičemž dobu opravných prací odhadujeme v řádu měsíců.“ Původní odhad výše škody zůstává na 200 milionech korun.
A jak vypadá situace v železniční stanici Bohumín z pohledu provozních pracovníků? „Všichni už toho mají plné zuby,“ říká předseda zdejšího ZV OSŽ František Pavlík (na snímku). „Vrátili jsme se o padesát let zpátky, zabezpečení jízd vlaků je prováděno telefonickým dorozumíváním a přenosnými zámky, a to všechno klade na zúčastněné pracovníky (výpravčí, posunovače, dozorce výhybek) zvýšené nároky,“ dodává. Nádražní hala je uzavřená, funguje pouze náhradní zdroj elektřiny, aby byl umožněn alespoň provizorní prodej jízdenek. Náhradní autobusová doprava funguje podle Františka Pavlíka bez větších problémů, přičemž její zavedení bylo díky zdejšímu vedení ZAP (Zákaznický personál) zajištěno velice rychle. „Bohumínský posun s osobními vozy (zesilování rychlíkových souprav) se přesunul do Ostravy a částečně také do Českého Těšína, kde ovšem navíc probíhá dlouhodobá výluka z důvodu rekonstrukce stanice,“ přibližuje dále František Pavlík změny technologie. „Nic nefunguje, jak by fungovat mělo, a než se všechno uvede do původního stavu, může to trvat i rok. Dokonce se objevují i názory, že by bylo rychlejší místo opravy postavit úplně nové ústřední stavědlo.“ Co bylo příčinou rozsáhlého požáru kabelizace v celé železniční stanici (včetně podzemního vedení) zatím stále není známo.
Pokud se týká osobní a rychlíkové dopravy, nadále trvá stav, kdy regionální doprava je zajišťována autobusy, dálková pak je v obou směrech vedena odklonem z Ostravy přes Havířov do Českého Těšína. „Provoz ve stanici Bohumín a na přilehlých úsecích bude v nadcházejících hodinách postupně částečně obnovován,“ konstatuje mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. „Dnes v noci (tj. z 15. na 16. února, poznámka autora) by měl být obnoven provoz nočních dálkových vlaků (manipulace s přímými vozy bude však probíhat až do odvolání ve stanici Ostrava hl. n.), zítra během dne (v úterý 16. února) se předpokládá obnovení provozu dálkových vlaků EC Varšava – Vídeň/Budapešť a ve středu 17. února předpokládáme zahájení provozu osobních regionálních vlaků. Odklon denních dálkových vlaků Praha – Slovensko a vlaků končících v Bohumíně bude trvat i nadále,“ doplňuje informace mluvčí.
Náhradní doprava za rychlíky Brno - Bohumín a EC/IC Praha - Bohumín/Slovensko může podle mluvčího trvat až tři měsíce, podle postupu oprav, zjednodušeně řečeno - do odvolání. Zpoždění odklonových rychlíků se počítá v řádu jednotek minut (9 až 14 minut), přičemž do zpoždění se mohou promítnout i jiné skutečnosti na trati. Náhradní autobusová doprava jezdí rovněž bez většího zpoždění, v Ostravě však není zaručen přestup na rychlíky a SC vlaky ve směru do Brna a do Prahy.
Miroslav Čáslavský