Informace ze zásadních jednání tentokrát zabraly celou první hodinu jednání Ústředí OSŽ, které proběhlo netradičně (co do termínu) v pondělí 22. února 2016 v pražském sídle OSŽ, v Domě Bohemika, a které řídil předseda OSŽ Bc. Jaroslav Pejša.

Řeč byla jak o jednáních a o tématech, o nichž jsme již v Obzoru či na webu OSŽ psali (plénum tripartity, dopravní podvýbor Poslanecké sněmovny Parlamentu, zasedání Řídícího výboru, nebo také o evidenčních lístcích – „Za týden to má fungovat a dnes ještě nikdo neví, jak přesně!“), tak i o dalších důležitých jednáních, která představitelé OSŽ v uplynulých dnech a hodinách vedli. Předseda OSŽ například informoval o zasedání prezídia USIC v Praze (na konci května proběhne kongres USIC, který zvolí své nové představitele), kde padl návrh, aby generální sekretariát USIC v budoucnu sídlil v Praze. „Tento návrh podporujeme,“ prohlásil Jaroslav Pejša.
Vladislav Vokoun, první místopředseda OSŽ, poté mluvil o úskalích chystaného převodu budov z ČD na SŽDC v kontextu nedotažené legislativy (konkrétně transpoziční novely zákona o drahách), a dále o pravděpodobném odblokování převodu v souvislosti s možným vyjmutím hlavního nádraží Praha ze seznamu převáděných budov. „Nicméně i kdyby k tomu došlo, zůstává pořád celá řada nevyřešených problémů, například: Jaké nájemné budou ČD platit? Jaký bude obecně poplatek za používání veřejných prostor v majetku SŽDC? To jsou všechno otázky, na které zatím není jasná odpověď,“ konstatoval první místopředseda OSŽ. Vladislav Vokoun se při této příležitosti zmínil i o dalším tématu, což je možný nákup kolejových vozidel prostřednictvím SŽDC, s. o. Připomněl obsah tzv. „bílé knihy dopravy pro roky 2015-2020“, v níž je i stanovisko zainteresovaných subjektů o tom, že nákup vozidel státem je „špatným řešením“. „Není to tak dávno, co ministerstvo dopravy sestavovalo tzv. bílou knihu železniční dopravy. Závěr z tohoto materiálu, ke kterému se vyjadřovaly všechny strany: kraje, akademická obec, Svaz průmyslu a dopravy, odbory, a který je jakýmsi kompilátem názorů, světe div se, je, že nákup kolejových vozidel státem není dobrým řešením,“ uvedl Vokoun a dodal: „To se všichni (kromě ministerstva dopravy) mýlili, nebo došlo k zásadním změnám? A kde je napsáno, že to může znamenat jenom poškození národního dopravce? Dovedu si představit, že za těchto okolností se do tohoto způsobu podnikání pustí další desítky dobrodruhů,“ poznamenal, a na dotaz z pléna ohledně rozhodnutí Rady (VÚSC) Jihomoravského kraje dodal: „Neznám pohnutky hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška (ten se dle médií zabývá myšlenkou nákupu nových kolejových vozidel Jihomoravským krajem přes evropské fondy, poznámka autora), ale asi by měl sdělit, co je cílem tohoto záměru. Kdo je mimo ČD schopen kolejová vozidla udržovat? Kdo bude dělat revize? Buď je to zakázka pro konkrétní garážovou firmu, nebo je cílem dlouhodobé udržení kvalitní veřejné služby, bez rizika rychlých bankrotů a nezodpovědného opuštění potřebných služeb.“
Místopředseda OSŽ Radek Nekola poté informoval o dění ve společnosti ČD Cargo: mimo jiné o jednání dozorčí rady (na kterém zazněly informace o kladném hospodářském výsledku, o refinancování dluhopisů, o refinancování úvěru, o šrotaci vozů), či o jednání skupiny pro opravárenství v Bruselu „Do budoucna budou muset všichni dopravci splňovat poměrně přísná kritéria, a podobnou certifikací by měli projít i zaměstnanci. To bude ještě předmětem dalších schůzek,“ poznamenal Radek Nekola.
Mgr. Martin Malý (místopředseda OSŽ) zase mluvil o dění na SŽDC. „Stejně tak jako vloni umožňuje letos podniková kolektivní smlouva (2016-2017) na jednotlivých oblastních ředitelstvích nasmlouvat v dohodě ředitele oblastního ředitelství (OŘ) a místně příslušných odborových organizací pro zaměstnance na nejzatíženějších pracovištích vyšší výkonovou odměnu. Někde je taková dohoda již uzavřena (OŘ Brno, OŘ Hradec Králové, OŘ Plzeň), na ostatních OŘ se ještě jedná,“ uvedl a zopakoval již známé informace o aktivaci CDP Praha. „V průběhu měsíce března bude postupně zprovozněno řízení úseku Rokycany – Beroun, potom bude následovat úsek Česká Třebová – Kolín.“ Člen Ústředí OSŽ Miroslav Loužil se při této příležitosti Martina Malého zeptal: „Co to přinese?“ (tedy kolik lidí bude v souvislosti s aktivací CDP Praha propuštěno?). „Prozatím s námi ze strany SŽDC žádné projednávání případného propouštění zaměstnanců v souvislosti s aktivací CDP Praha nebylo zahájeno. Žádná informace o propouštění nám tudíž není známa.“
V závěru bloku Informací ze zásadních jednání pak místopředseda OSŽ Miroslav Novotný informoval členy Ústředí OSŽ o jednání tripartitní komise na ministerstvu vnitra (vyhodnocení služebního zákona) či o pokračování spolupráce se Sdružením nájemníků (SON). Miroslav Novotný se mimo jiné zmínil i o jednání v Poslanecké sněmovně Parlamentu, které se uskuteční 1. 3. 2016 na téma koncepce sociálního bydlení, a dále informoval o změně sídla společnosti Skanska, o dvou nových pracovištích společnosti CZ LOKO na Moravě, o tom, že společnost Agel koupila dvě nemocnice (Jeseník, Louny), či o tom, že společnost AŽD Praha odkoupila od státu dvě nepoužívané tratě v Čechách (Čížkovice – Obrnice, Dolní Bousov - Kopidlno). „A pokud jde o kolektivní vyjednávání, tak u společnosti Skanska nebylo pět let zaměstnancům přidáno, takže doufám, že letos se tam situace změní - návrhy od hospodářského vedení jsou v tomto duchu konečně pro dělníky přínosem. Na Drážním úřadu kolektivní smlouva v březnu končí a tak rovněž doufám, že bude podepsána nová a v lounském Legiosu bude kolektivní smlouva rovněž tak prodloužena,“ dodal.
Ústředí OSŽ vzalo poté na vědomí čerpání rozpočtu OSŽ v roce 2015 a historicky poprvé jednomyslně schválilo i návrh rozpočtu na letošní rok (2016). Dále byla členům Ústředí OSŽ předložena (a Ústředím poté i vzata na vědomí) Zpráva o tvorbě a použití Podpůrného fondu OSŽ za druhé pololetí roku 2015, a stejně tak i Zpráva o činnosti oddělení BOZP v roce 2015. Ústředí OSŽ dále vzalo na vědomí informaci o organizování sportovních soutěží železničářů v roce 2016 a uložilo vedoucímu MO OSŽ zabezpečit navržené sportovní soutěže. Ústředí OSŽ rovněž schválilo návrh vzdělávacích aktivit OSŽ na I. pololetí 2016.
V rámci bodu Organizační referoval Vladislav Vokoun o jednání v Budapešti (o informativní schůzce k projektu „Psychosociální rizika na železnici“, která se konala ve čtvrtek 4. 2. 2016 v Budapešti a které se spolu Radkem Nekolou zúčastnil). V bodu Různé pak zazněly informace předsedy Revizní komise OSŽ Pavla Fraňka o provedených kontrolách v ZV a informace od zástupce OSŽ ve Správní radě Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra (211) Petra Tomana.
Michael Mareš