Regionální železniční doprava by měla být financována sdruženými prostředky státu a krajů i po roce 2020, kraje mají mít zároveň možnost i nadále získat třetinovou dotaci od státu na regionální železnice, to je podstatná část z informací, které zazněly na úterním (8. 3. 2016) odpoledním tiskovém brífinku ministra dopravy Dana Ťoka, který novinářům představil materiály, s nimiž půjde na středeční (9. 3.) večerní jednání vlády.

Kromě výše zmíněného financování železniční dopravy to bude také novela zákona o civilním letectví bez řešení majetkoprávních sporů, materiál zabývající se časovým harmonogramem přípravy Systému elektronického mýta po roce 2016 a novelizace vyhlášky, týkající se splouvání jezů.
Jak uvedl ministr dopravy Dan Ťok, v minulém týdnu proběhlo společné jednání s předsedou vlády a zástupci krajů, na základě kterého bylo dosaženo kompromisu na konečné variantě státního spolufinancování regionální železniční dopravy. „Rád bych tady řekl, že Česká republika má jeden z nejlepších a nejkvalitnějších systémů veřejné dopravy v Evropě, a možná i ve světě. Je proto třeba, abychom tuto kvalitu i její rozsah zabezpečili,“ řekl ministr dopravy v úvodu brífinku a dodal: „Proto jsme se dohodli s kraji, že budeme i nadále pokračovat ve státní podpoře této dopravy, kterou zajišťují kraje. Dohodli jsme se i na částkách a ten model, který jsme zvolili, je takový, že v podstatě pokračujeme ve stejném systému, podle kterého kraje tyto finanční prostředky dostávají - jenom je (finanční prostředky) lépe rozložíme a zvýšíme příspěvky o valorizaci, kterou kraje nedostaly vyplacenou v minulých letech.“
Celková výše spolufinancování ze státního rozpočtu se navýší o neposkytované inflační navýšení v letech 2011-2013, na téměř 2,9 mld. Kč. Podíl státního příspěvku by u všech krajů měl činit 30,5 %. Určitá odchylka ale bude u Královéhradeckého kraje, který bude sjednocením poměru dotace oproti současnému stavu nejvíce znevýhodněn. Návrh proto počítá s mimořádným navýšením dotace pro tento kraj po dobu 5 let s jejím postupným snižováním.
V původně předloženém materiálu bylo navrženo, aby podmínkou pro použití prostředků bylo provozování drážní dopravy alespoň ve všech pracovních dnech v rozsahu šesti párů spojů denně. Na základě diskusí s kraji byla však podmínka snížena na čtyři páry spojů ve všech pracovních dnech. Ministerstvo dopravy zároveň do 30. června tohoto roku předloží vládě ke schválení návrh právního zajištění tohoto spolufinancování, uvedlo ministerstvo dopravy v tiskové zprávě.
V roce 2009 došlo k podpisu Memoranda o zajištění regionální dopravní obslužnosti s Asociací krajů, na jehož základě se stát zavázal poskytovat krajům finanční dotace na regionální dopravní obslužnost. Díky těmto prostředkům bylo krajům umožněno uzavřít smlouvy s dopravci, které přispěly ke stabilitě investic do vozidlového parku. Na základě diskusí s kraji i představiteli Asociace krajů ČR v průběhu druhé poloviny roku 2015 se všechny strany shodly, že od roku 2020 by měla být regionální železniční doprava i nadále financována sdruženými prostředky státu a krajů.
Michael Mareš