Ve středu 9. 3. 2016 proběhlo na ústředí OSŽ zasedání Podnikového výboru OSŽ při ČD, a. s. Tentokrát se zasedání zúčastnili i zástupci zaměstnavatele, Českých drah a. s.: Mgr. František Bureš, MBA, LL. M., Ing. Rostislav Novák, Ing. Michal Štěpán a JUDr. Ivo Veselý. Jedním z hlavních bodů programu byla diskuse na téma prodej budov železničních stanic pod SŽDC a dále pak opravárenství, o kterém rozsáhle mluvil Mgr. Bureš.

Téma prodeje budov železničních stanic bylo opět jedním z velmi diskutovaných. Členové podnikového výboru se například dozvěděli, že termín převodu stále ještě není zcela jasný (reálně se jedná o druhou polovinu roku). Je potřeba zaktualizovat posudky a také vyřešit tzv. „ošlapné“. Současná situace, kdy by nádraží měly spravovat ČD, ačkoli přes ně jezdí konkurenční dopravci, je v podstatě nelogická. Provoz nádraží ročně vychází na zhruba 8,5 mld. korun a pro ČD, které nedostávají od státu dotace, je to částka nad limit. Naopak SŽDC dotace dostává a tak může pokrýt nejen provoz nádraží, ale i jejich případnou renovaci. Pro ČD, které jsou stále ještě gigantem na poli dopravy, je ale důležité znát podmínky smlouvy, tedy vědět, kolik budou platit za používání nádraží, toalet, cest apod.
Mimo toto téma, které je nutné vyřešit, se také diskutovalo o možnosti prodeje železničních stanic s vyjmutím žst. Prahy hl. n. Již teď se počítá s prodejem vyjma stanic Brno hl. n. a Praha Masarykovo nádraží a ČD by si rády uchovaly i překrásnou secesní Fantovu budovu, která je dopravním uzlem pro celou ČR. Mgr. Bureš nevyvrátil, že s tímto postojem souhlasí. Další dění budeme sledovat.
Druhým bodem programu, o kterém se jednalo, bylo opravárenství. Aktuálně běží v DKV Plzeň pilotní projekt ekonomického oddělení provozu a údržby. Současné informace jsou pro manažerské řízení nedostatečné. Pilotní projekt má ukázat, která DKV mají jaké náklady na opravy, a jak umí zkoncentrovat jednotlivé práce. Do konce června 2016 by měl být znám výsledek ohledně Plzně, od července se pak budou případně ekonomicky dělit ostatní depa. Do konce roku 2016 by mělo být jasné, jaká struktura bude pro depa na rok 2017.
Předseda OSŽ Bc. Jaroslav Pejša reagoval tím, že oddělení stále nevyřeší základní problém, kterým jsou investice do nevyhovujících opravárenských hal v Rakovníku, Olomouci a Brně. Na to reagoval Mgr. Bureš informací, že hala Rakovník je zahrnuta v investičním plánu a přijde na řadu do půlky roku 2017. Následně by měl být vyřešen i problém s halou v Brně, pro kterou se, jak to vypadá, již našel nový prostor, a stejně tak se vyřeší i hala v Olomouci. Byl také vyřčen apel, aby se problematika nových hal řešila koncepčně a předcházelo se tak případným problémům, které vznikají při nedostatečném financování do dovybavení hal a pořízení nutných technologií k modernizovaným nebo nově nakupovaným vozidlům.
Věra Nečasová upozornila také na personální stav a stárnoucí věkovou strukturu zaměstnanců v opravárenství. Realitou je, že značné množství odborníků je již v předdůchodovém věku a chybí mladí pracovníci. Všichni přítomní se shodli, že je potřeba v této oblasti něco změnit, ať již to bude další stipendijní program, či jakýmkoli způsobem se pokusit práci na železnici pro učně zatraktivnit. Předseda PV Vladislav Vokoun navrhl variantu přehodnocení vyhlášky 101, která určuje zdravotní způsobilost, a pro některá povolání zmírnit striktnost zdravotních předpokladů, aby tato vyhláška učně předem neodrazovala od práce pro ČD.

Podrobnější informace ohledně jednotlivých bodů programu Podnikového výboru OSŽ při ČD již byly na webu OSŽ uveřejněny.

Veronika Vrzalová