V pondělí 4. dubna se v prostorách bohumínské provozní jednotky konala konference ZO OSŽ DKV Bohumín. Na konferenci přijali pozvání předseda OSŽ Jaroslav Pejša, vrchní přednosta DKV Olomouc Dušan Tylich a přednosta provozní jednotky Bohumín Jan Podstawka.

Konference se zúčastnilo 22 z 26 pozvaných delegátů, moderoval ji místopředseda ZV OSŽ DKV Bohumín Petr Bezděk. Předseda ZV OSŽ Miroslav Vorek přednesl v úvodu zprávu o činnosti ZO za uplynulý rok, v níž zdůraznil napjatou situaci v opravárenství i nedostatek strojvedoucích, což je, jak podotknul, celosíťový problém. Zmínil se rovněž o rekreačním zařízení v majetku ZO v Horní Lomné, které prosperuje a je o ně zájem z řad zaměstnanců celého DKV Olomouc.
V další části konference vyslechli přítomní delegáti zprávu o hospodaření, zprávu revizní komise a odsouhlasili rozpočet ZO na rok 2016. V bodě, věnovaném vystoupení hostů se jako první ujal slova předseda OSŽ Jaroslav Pejša, který se zmínil o poruše zabezpečovacího zařízení v Bohumíně, která měla dva měsíce zásadní vliv na železniční dopravu nejen v Bohumíně, ale také na páteřní trati z Ostravy do Prahy. „Při této mimořádné výluce se ukázalo, že ne všechno se dá naplánovat, a že bez obětavého přístupu všech bohumínských zaměstnanců by se provoz udržet nepodařilo,“ zdůraznil Pejša. „Bohužel ne vždy to vrcholový management dokáže ocenit,“ dodal. V další části svého vystoupení představil hlavní problémy, na které OSŽ musí reagovat, především pak na otázku stále se zvyšujícího důchodového věku a s tím spojené problémy. Odmítl uvažovanou privatizaci opravárenství, zpochybnil převod budov ČD k SŽDC a kritizoval také nehorázný přístup soukromých dopravců, kteří využívají ke svému prospěchu mimo jiné i opravárenství a zázemí Českých drah. „Železniční doprava je služba veřejnosti a jako služba musí provozovat i činnosti, které nejsou ziskové,“ zdůraznil. V závěru připomněl blížící se volby do Dozorčí rady ČD a vyzval k co největší účasti v nich.
Vrchní přednosta DKV Olomouc Dušan Tylich, pod nějž PJ Bohumín patří, informoval přítomné především o personální situaci v DKV. „Klíčovými profesemi jsou kromě strojvedoucích elektromechanici, mechanici a především elektronici, jichž je největší nedostatek. Snažíme se o to, aby v depu byli univerzální opraváři, kteří budou schopni reagovat na údržbu i modernějších vozidel a zároveň zajistit generační obměnu personálu. Spolupracujeme se středními školami s odborným zaměřením na kolejová vozidla a částečně se nám daří tuto situaci řešit, i když překážky na trhu práce jsou veliké,“ řekl vrchní přednosta. Současně ocenil profesní přístup zaměstnanců PJ při organizování náhradního provozu po vzniklé havárii v uzlu Bohumín.
Slova vrchního přednosty doplnil přednosta PJ Bohumín Jan Podstawka, který rovněž pochválil všechny zaměstnance bohumínského pracoviště za jejich obětavý přístup k práci v době, kdy v Bohumíně nefungovalo zabezpečovací zařízení. „Mám dobré mužstvo, které si dokáže poradit i v těžké době,“ pochválil své podřízené fotbalovou terminologií.
V následující diskusi vysvětlili zástupci vedení i předseda OSŽ všechny vznesené dotazy, které se v převážné míře týkaly požáru, který z velké míry paralyzoval dopravu přes Bohumín (od 8. dubna již vlaky přes Bohumín opět jezdí – viz web OSŽ).
Přijetím usnesení konference skončila.
Miroslav Čáslavský