V úterý 19. 4. 2016 se, jako pravidelně každý měsíc, sešel celostátní Výbor OSŽ při ZAP – mobilní personál v čele s Martinem Janečkem (předsedou Výboru OSŽ při OJ ZAP mobilní personál) a Antonínem Leitgebem (tajemníkem Podnikového výboru OSŽ při ČD). Pozvání na jednání tentokrát přijali ředitel odboru kolejových vozidel (O 12) Ing. Rostislav Novák, vrchní přednosta DKV Praha Ing. Miroslav Kupec a již tradičně zástupci vedení OJ ZAP: náměstek ředitelky ZAP Ing. Vítězslav Fremr a vedoucí technické skupiny OJ ZAP Miroslav Skoupa.

Jedním z programových bodů byly nové uniformy, které mohou zaměstnanci objednávat již od 15. dubna. Modelem, předvádějícím nový typ uniformy, se pro toto jednání stal Štěpán Lev (ačkoliv je možné nové uniformy objednávat již deset dní, na skladě jsou ještě v některých velikostech početné zásoby stávajících uniforem, které je potřeba vyčerpat). Jednou z novinek je, že uniformy jsou stejné pro vlakový doprovod všech vlaků. Jejich materiál je obecně kvalitnější, na designu se podíleli opravdoví profesionálové, a nové uniformy jsou daleko slušivější než předchozí.
Na saku pro vlakové čety se změnila, kromě kvalitnějšího materiálu, i barva detailů, z červené na tyrkysovou. Další novinkou jsou kapsy na vestách, čímž vesta doznává velké změny a co především, mohou ji nosit i ženy. Pro ženy byl také navržen nový design sukně, která byla zkrácena. Její další úpravy jsou samozřejmě zakázány, tak jako u všech částí uniforem. Pro všechny členy vlakových čet je nyní sjednocena barva košile, tedy bílá, která má na límečku logo ČD. U kalhot se nově zřídily posuvné spony v pase, tudíž je lze trochu zmenšit či zvětšit dle potřeby. Vlakové čety budou rozlišovány na základě kravat a šátků, které jsou různě barevné pro každý druh vlaků. Tmavě modré jsou určeny pro všechny zaměstnance ČD, tedy pokladní, pracovníky informací, vlakvedoucí osobních a spěšných vlaků, žlutý šátek či kravatu si na krk uváže doprovod na SC Pendolino, červenou barvou se budou honosit vlakové čety na vlacích EC, IC a Ex a stříbrnými se mohou teď pochlubit čety jezdící na vlacích railjet. Výše uvedené „barevné“ kravaty mají tyrkysově modré proužky.
Jak již bylo uvedeno v úvodu tohoto článku, zcela byly zrušeny bundokošile, které je možné objednat pouze do vyčerpání skladových zásob. Na základě připomínek OSŽ se však změnila pravidla pro letní měsíce. Od letošního roku je povoleno mít v létě rozepnutý jeden knoflíček u košile, a aby toto povolení bylo uvedeno v platnost, není již nutné, aby venkovní teplota dosáhla 30 °C, ale stačí k tomu 28 °C. V zimních měsících zase určitě potěší velkou část zaměstnanců možnost objednávat nejen bundy, ale i kabát, který byl dříve určen pouze pro vlakový doprovod na vlacích SC Pendolino. Kabát již nebude mít na rukávu nápis SC Pendolino, ale klasické logo Českých drah (ČD).
Velikosti uniforem jsou unifikovány a již tedy nehrozí, že při objednání stejné velikosti, jako v minulosti, nebude velikost odpovídat. Samozřejmostí je možnost si uniformu vyzkoušet osobně, ať už ve Zlíně, či v Praze. Provoz zkušebny Praha je zajištěn na adrese: Prvního pluku 81/2a, 130 00 Praha 3, každý všední den v době od 8.30 h do 14.30 h. Provoz zkušebny Zlín je pak zajištěn na adrese: Hlavničkovo nábřeží 5649, areál SVIT, budova 79, 760 01 Zlín, a to ve dnech: úterý, středa a čtvrtek v době od 8.30 h do 14.30 h.
Dále byl na Výboru OSŽ při ZAP – mobilní personál vznesen požadavek na designovou změnu identifikačního štítku „pověřená osoba“. „Jednak vypadá velmi zastarale, plastové pouzdro nevzhledně. Vzhledem k velikosti fotografie je i štítek velký. Tento požadavek je však nutné projednat s kompetentními odbory GŘ ČD tak, aby bylo vyhověno liteře zákona,“ uvedl Martin Janeček.
Hlavním bodem tohoto jednání byla však problematika vozového parku ve vztahu k vlakovému doprovodu. Připomínky a diskuse by vydala na několik vydání čtrnáctideníků Obzor. Především zde zazněla kritika, nezřídka doplněná konkrétními příklady, na nedostatečnou údržbu, na problémy s informačními systémy, na poruchovost vozů z Pars Šumperk. Dále zde také zazněla velmi kritická připomínka na umístění prvních tříd v InterPanterech a absenci služebního oddílu pro vlakový doprovod. Zazněl zde také požadavek zástupce odboru 12 GŘ ČD na zvýšení technické znalosti vlakového personálu, která by vedla ke kvalitnější komunikaci s DKV a tím i k rychlejšímu odstraňování závad. Tento bod bude řešit ředitelství OJ ZAP ve spolupráci s O 12 GŘ ČD, a. s., a DVI, a. s.
Veronika Vrzalová