V pátek 22. dubna proběhlo na trati Šumperk – Kouty nad Desnou slavnostní ukončení elektrizace této trati. Při této příležitosti byla do Koutů nad Desnou, kde byla odhalena pamětní deska, vypravena elektrická souprava typu RegioPanter. Slavnosti se zúčastnili zástupci stavebních firem (Eurovia a Elektrizace železnic), investora, majitele tratě (Svazek obcí údolí Desné) a další hosté. Zvláštní vlak se poté vrátil zpět do Petrova nad Desnou.

Od 12. června bude na trati Šumperk – Kouty nad Desnou zahájen elektrický provoz dosavadním dopravcem - společností Arriva. Původně uvažovaná varianta, že na trati budou s elektrickými soupravami jezdit České dráhy, byla opuštěna, neboť jednání mezi Svazkem obcí, krajem a Českými dráhami se dostalo do časové tísně způsobené změnou stanoviska Svazku obcí údolí Desné. Změny se týkaly provozu na odbočné trati z Petrova nad Desnou do Sobotína, kde kraj původně uvažoval o nahrazení vlaků autobusovou dopravou. Svazek obcí ale požadoval zachování dvou párů motorových vlaků v pracovní dny. „Toto rozhodnutí bylo učiněno doslova na poslední chvíli a zásadně změnilo původně připravený koncept s Českými dráhami. Na vypracování nové podoby provozu nakonec zbylo pouze deset dní, během nichž nebylo možno připravit nový koncept, který by vyhovoval všem stranám,“ vysvětlil zrušení původní podoby provozu ředitel KIDSOK (Koordinátor integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje) Jaroslav Tomík. Navržené řešení, kdy by ČD přepustily společnosti Arriva část svých výkonů na trati 291 (Šumperk – Zábřeh na Moravě), jako kompenzaci za výkony na trati 293 (Šumperk – Kouty nad Desnou), se ukázalo jako neprůchodné, především z finančních důvodů.
Na trati ze Šumperka do Koutů nad Desnou/Sobotína tak zůstane původní dopravce Arriva. Ten k současným motorovým soupravám ve vlastnictví Svazku obcí nasadí jednu elektrickou soupravu (pronajatá lokomotiva řady 163 + dva vozy), které v pracovní dny nahradí pět párů vlaků motorových. Tato podoba provozu bude trvat až do konce platnosti současného GVD (10. prosince 2016), pak může dojít ke změnám. 

Podle vyjádření tiskové mluvčí Českých drah Kateřiny Šubové byly České dráhy po všech stránkách připraveny zajistit elektrický provoz na soukromé trati, patřící Svazku obcí údolí Desné ze Šumperka do Koutů nad Desnou. Olomoucký kraj však na poslední chvíli předložil návrh varianty, která byla pro České dráhy nepřijatelná. Stanovisko ČD zveřejňujeme v plném znění:

U nově předložené varianty se nejedná o původní záměr objednatele na obsluhu trati ze Šumperka do Koutů. České dráhy od začátku roku připravovaly na základě poptávky KIDSOK zajištění dopravy na dané trati 293 bez zásahů do jízdního řádu na dalších tratích. Variantu s tzv. přepuštěním části spojů na trati 291 mezi Zábřehem a Šumperkem předložil KIDSOK týden před úřední uzávěrkou změny jízdního řádu.
České dráhy začátkem roku na základě požadavku objednatele zahájily veškeré přípravné práce pro zdárné zahájení provozu vlaků národního dopravce na trati 293 ze Šumperka do Koutů nad Desnou. Jednalo se o technologickou přípravu včetně schválení provozu jednotlivých souprav, zkušební jízdy vlaků, kompletní IT řešení, žádost o přidělení kapacity dopravní cesty, ale také zajištění proškoleného personálu či příprava tarifních podmínek.
Ze strany ČD bylo vše připraveno tak, aby dle pokynů objednatele vyjely 12. června 2016 vlaky do Koutů nad Desnou.
Je plně v kompetenci Olomouckého kraje, jak definitivně rozhodne o provozu na této trati v době platnosti stávajícího jízdního řádu, kdy jsou smluvně nastaveny parametry spolupráce s jednotlivými dopravci. Navrhované úpravy a zásahy objednatele do platného jízdního řádu na další trati jsou pro ČD s ohledem na zajištění provozu nerealizovatelné.

Miroslav Čáslavský, snímek archiv Elektrizace železnic Praha, a. s.