Kdo nebyl delší dobu v Uherském Brodě, zřejmě by novou podobu jeho přednádražního prostoru nepoznal. Na zdejší nový dopravní terminál může být toto slovácké město plným právem hrdé. Po dlouhých letech úsilí se zde podařilo v roce 2016 dokončit nejen opravu nádražní budovy, ale došlo i ke zvelebení přednádražních prostor a současně vytvoření jednotného dopravního bodu, který těsně propojuje dřívější rozptýlené autobusové zastávky s nádražím.

Po několika letech prací má tak toto místo téměř záviděníhodnou podobu. Po příjezdu vlakem, ať již od Uherského Hradiště, od Veselí nad Moravou či Kunovic a Luhačovic, může cestující „suchou nohou“ přejít na autobusové nádraží, které je s vlakovým těsně propojené. Vlaky od Luhačovic a Veselí nad Moravou (ale i z opačného směru) tak mohou zastavit u nástupní hrany, která je současné nástupní hranou autobusů ve směru do okolních obcí, což ulehčuje a urychluje přestup mezi oběma druhy dopravy. Pokud má vlak menší zpoždění, autobusy vyčkají na jeho příjezd, což nebývá v případě přestupu vlak – autobus vždy samozřejmostí. Informační systém je v tomto směru jednoduchý a přehledný.
Kromě popsaného terminálu dostala mladistvý vzhled také výpravní budova a to jak zvenku, tak uvnitř – ve vestibulu i v příjemné, prosklené čekárně. Nádraží tak svítí novotou, přičemž je v maximální možné míře zachována jeho původní podoba z roku 1928 se slováckými ornamenty na fasádě budovy. Celé nádraží bylo v této době největší a nejmodernější na celé Vlárské dráze (Brno – Trenčianská Teplá). První vlak přijel do Uherského Brodu v roce 1883 z Kunovic, pět let poté byla trať prodloužena do slovenské Trenčianské Teplé.
Před opravenou nádražní budovou přibyla v rámci výstavby terminálu pozoruhodná skulptura s vodotryskem, která znázorňuje propojení jednotlivých druhů doprav – železniční, silniční a vodní. Vyřešen je i nadchod pro pěší nad kolejištěm, spojující historickou a průmyslovou část Uherského Brodu. Ten umožňuje nejen pohodlný přechod mezi jednotlivými částmi města, ale poskytuje i neotřelé a působivé pohledy na celý dopravní komplex z výšky. Právě při pohledu z nadhledu se naplno ukáže celá krása nádraží a jeho okolí. Není proto divu, že opravenému nádraží v roce 2016 jen těsně uniklo prvenství v soutěži o nejkrásnější nádraží, v němž tehdy zvítězilo nádraží v severočeské Mimoni.
Při studiu jízdního řádu vlaků, projíždějícími Uherským Brodem, se mohou jako určitou nevýhodou jevit dvacetiminutové pobyty rychlíků mezi Luhačovicemi a Prahou (Slovácký expres). Ke zkrácení tohoto pobytu však lze využít sítě občerstvení anebo vykonat krátkou procházku areálem celého dopravního terminálu. Opravdu stojí za to a snad by z ní měl radost i sám Jan Amos Komenský, který se v Uherském Brodě (nebo v nedaleké Nivnici, či Komni) v roce 1592 narodil, i když v té době zde samozřejmě po železnici ještě nebylo vidu ani slechu.
Miroslav Čáslavský