Sportovní areál v Kozlovicích u Přerova byl v pátek 14. září dějištěm fotbalového turnaje „O putovní pohár předsedy OSŽ“. Turnaje se zúčastnila čtyři mužstva (SŽDC, ČD ZAP, ČD DKV a Legios Louny), přičemž pátý účastník (ČD Cargo) svoji účast odvolal z organizačních důvodů (nesestavení mužstva). Pořadatelem turnaje bylo OSŽ ve spolupráci s ČD, ČD Cargo a SŽDC, organizaci zajistila regionální sportovní komise OSŽ Olomouc. V turnaji již tradičně zazářili hráči výběru SŽDC, kteří vyhráli všechny zápasy, v nichž vstřelili ce1kem 13 branek a neobdrželi ani jedinou!

Turnaj (v pořadí již devátý) zahájil I. místopředseda OSŽ Vladislav Vokoun, který omluvil nepřítomného předsedu OSŽ Martina Malého, který byl ten den pracovně zaneprázdněn, a popřál všem hráčům mnoho chuti do hry. Jeho slova doplnil zástupce zaměstnavatele, personální ředitel SŽDC Pavel Koucký, přáním sportovního zdaru. Utkání sledovali mimo jiné také tajemníci OSŽ a pracovníci Mezinárodního oddělení OSŽ – Ústředí.
Jednotlivá utkání se hrála na dvou hřištích systémem každý s každým, přičemž po celý čas průběhu turnaje hustě pršelo. Ani špatné počasí však neubralo chuť do hry jednotlivým účastníkům, kteří do vzájemných soubojů vložili všechny své síly. O již šesté prvenství v soutěži za sebou se ucházelo dobře sehrané mužstvo SŽDC, které nenechalo nikoho na pochybách, že na to opravdu má. Všechny tři zápasy se svými soupeři vyhrálo, v posledním zápase se soupeřem ČD ZAP nastřílelo dokonce sedm branek. Druhé místo obsadili hráči Legios Louny, kteří v minulých ročnících turnaj dvakrát vyhráli, jako třetí se umístili hráči mužstva ČD ZAP a čtvrté místo obsadilo mužstvo ČD DKV.
V zápasech padlo celkem 19 branek, pouze jedno utkání (ČD DKV – Legios Louny) skončilo nerozhodně (0:0). Hráči SŽDC porazili ČD DKV a Legios Louny shodně 3:0, v zápase s ČD ZAP zvítězili 7:0. Legios Louny porazil ČD ZAP 3:0, zápas ČD ZAP – ČD DKV skončil 2:1. Po skončení turnaje převzala jednotlivá mužstva poháry za své umístění a vyhodnoceni byli nejlepší hráč (Martin Bernart – SŽDC), nejlepší brankář (Jan Musil – Legios Louny) a nejlepší střelec (Radim Toman – SŽDC). Ceny předali přítomní zástupci vedení SŽDC, OŘ Olomouc, spolu se zástupci vedení OSŽ.
Protože hráči SŽDC vyhráli tento turnaj již pošesté za sebou, přešel putovní pohár do jejich vlastnictví.
Miroslav Čáslavský