RAIL tour je závod, probíhající v České republice od roku 2009. Tří až pětičlenné týmy převážně mladých lidí dobývají v této hře tzv. checkpointy, rozmístěné po zajímavých místech naší republiky. Během jednoho týdne se soutěžící přesunují po celé republice, přičemž pravidla této soutěže dovolují přepravu pouze kolejovými vozidly, případně pěšky. Jednotlivé týmy přitom s výhodou využívají prázdninových slev Českých drah. Jednou z těchto slev je „Jízdenka na léto“, která nabízí cestování vlaky ČD po celé republice po dobu 7 nebo 14 po sobě jdoucích dnů.

Soutěžící týmy se vydaly plnit stanovené úkoly v pondělí 5. srpna z Olomouce, kde bude 9. srpna i cíl závodu. Několik z celkem devatenácti týmů, oblečených do jednotných modrých triček s nápisem RAIL tour, bylo možno v první den soutěže spatřit v osobním vlaku 3631, který odjížděl o půl deváté směrem do Uničova. „Hru jsme našli na internetu a zaujala nás, takže jsme se rozhodli ji vyzkoušet,“ říká student archeologie s Frýdku-Místku Jaroslav Novotný, jeden z pětičlenného týmu „šedých“ (na snímku). Tento tým se skládá ze čtyř mladých mužů a jedné slečny. „Přítomnost ženy je nutná, jinak bychom museli jako penalizaci zpívat píseň ´Lásko má já stůňu´ před hradem Karlštejn,“ vysvětluje Novotný. Jak dále dodává, cíle, které musejí zdolat, jsou jim sdělovány na mobilní telefony, takže předem neví, jak bude jejich cesta pokračovat. V každém případě je však přeprava možná pouze vlakem, tramvají nebo metrem, neboli po železných kolejích. „Výjimka je dovolena pouze při náhradní přepravě například při výluce,“ připomíná Novotný. Tato podmínka byla tedy splněna i při jízdě vlaku 3631, který byl v části tratě (Šternberk – Uničov) vystřídán náhradní autobusovou přepravou.
Jízda je možná nejen vlaky Českých drah, ale i vlaky jiných přepravců, soutěžící se však rozhodli pro České dráhy. „Za 800 korun jsme si koupili na nádraží takzvanou Jízdenku na léto, kterou můžeme cestovat celý týden bez omezení ve druhé třídě vlaků ČD. Pokud bychom chtěli jet třeba vlakem Pendolino, musíme si samozřejmě dokoupit místenku,“ přibližuje Jaroslav Novotný podmínky slevy. Tato jízdenka je vázána na konkrétní osobu a může na ni cestovat jen ten, jehož jméno, nebo číslo In karty nebo průkazu ISIC je na ní uvedeno.
Prvním z checkpointů bylo muzeum vězeňství Šatlava v Uničově, vzdálené od nádraží necelé dva kilometry. Také ostatní body se nacházejí v poměrné blízkosti nádraží po celé republice, celkem jich je v letošním ročníku 203.
„K Českým drahám máme všichni kladný vztah, a to nejen v souvislosti s touto soutěží, ale především proto, že jsou pro nás, jako pro studenty, ideálním dopravním prostředkem,“ uzavírá Jaroslav Novotný.
Miroslav Čáslavský