Už za rok má být v úseku z Českého Brodu do Prahy-Uhříněvsi (přes Malešice) nainstalován celoevropský zabezpečovací systém ETCS. Slavnostní zahájení akce, která má za cíl zprovoznění moderního vlakového zabezpečovače na trati z Kralup nad Vltavou přes Prahu do Kolína, se uskutečnilo dnes (v úterý 5. 11. 2019) v Praze.

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) pokračuje v zavádění celoevropského zabezpečovacího systému ETCS na své síti. V rámci první etapy bude vybaven systémem ETCS úrovně L2 úsek Český Brod (včetně) – Praha-Běchovice – Praha-Uhříněves (včetně), konkrétně se jedná o stanice Český Brod, Úvaly, Praha-Běchovice, Praha-Malešice, Praha-Hostivař a Praha-Uhříněves. Zhotovitelem stavby s názvem ETCS Kralupy nad Vltavou – Praha – Kolín je společnost AŽD Praha.

Za zhotovitele - společnost AŽD Praha - na slavnostním zahájení (instalace systému ETCS na hlavních tratích v Praze a okolí) promluvil generální ředitel AŽD Ing. Zdeněk Chrdle. „Dámy a pánové, odhodlal jsem se tady promluvit nejen za AŽD, ale i za český průmysl, který vnímá naší povinnost vůči Evropě, vůči bezpečnosti, i vůči všem cestujícím v rámci přípravy ETCS. Především bych chtěl poděkovat, že si zadavatel (SŽDC) jako zhotovitele vybral nás. Mnozí moji kolegové ví, že jsem vůbec nechtěl podávat nabídku do této části, protože je nesmírně technicky složitá,“ řekl Zdeněk Chrdle na úvod s tím, že důvodem váhání byly především další aktivity, které společnost AŽD musí ve slíbených termínech v rámci ETCS plnit. „Nakonec to dopadlo tak, jak to dopadlo, jsme rádi, že jsme zvítězili, ale nejsme na to sami, jdeme do toho s projektanty SUDOPu, i s pomocí dalších partnerů a subdodavatelů.“

Zdeněk Chrdle se ve svém vystoupení věnoval i odlišnému pohledu na problematiku zavádění ETCS v České republice. „Víte, že ve vztahu k ETCS je tady určitý pohled českého průmyslu a českého ministerstva dopravy na tuto věc. Pořád o tom hovoříme a bude to i tématem v pondělí (11. 11. 2019) na Žofíně, kde se koná Žofínské fórum právě o otázkách železniční dopravy,“ řekl Zdeněk Chrdle dále: „Máme radost, že česká infrastruktura je připravená na to, aby k 1. 1. 2025 byl na řadě našich koridorových tratí vyhlášen výhradní provoz vozidel pod ETCS. To znamená, že žádné vozidlo, které nebude mít za 10 až 13 milionů korun nainstalovanou mobilní část ETCS, nebude moci na trať vyjet. Máme vzor v okolních zemích, například v Německu je tento termín posunut až na 1. 1. 2030, v Holandsku na 1. 1. 2040, ve Španělsku není termín stanoven vůbec. Ale my máme termín 1. 1. 2025. Infrastruktura připravená bude a je na dopravcích, jak si vybaví svá vozidla, aby mohla na koridory vyjet, nebo zda vyjedou na objízdné trasy, pokud ovšem budou dostatečně kapacitní, o čemž nejsme my, v českém průmyslu, přesvědčeni. Rádi bychom tyto věci projednali s lidmi, kteří rozhodují a také nesou odpovědnost, ale zatím s námi stále nikdo nejedná.“

Když společnost AŽD začala před několika lety jezdit jako dopravce, upozorňovali zástupci AŽD na problematiku tarifní politiky a její nejednotnosti v krajích. „Volali jsme po tom, aby se sjednotily tarify v krajích, ale spíše se nám smáli, uvedl Zdeněk Chrdle s odkazem na současný stav tarifní politiky v krajích. „A vidíte sami současnou neradostnou situaci. A tu někdo zavinil, protože někdo tyto záležitosti musí koordinovat a nikdo to nezkoordinoval. My bychom v českém průmyslu byli velmi neradi, kdyby se něco podobného stalo v ETCS, a myslíme si, že k tomu směřujeme. Proto se ptám, zda musíme být radikálnější nežli okolní země! Proč si nemůžeme vzít z jejich postupů příklad! A jestli jsou finanční prostředky například do mobilních částí technologických firemních vozidel či drezín a speciálních vozidel, které pojedou pod ETCS na koridoru, vynaloženy opravdu tím správným způsobem a jestli by nebyly vynaloženy lépe při investicích do zabezpečovacích zařízeních například přejezdů atd,“ dodal.

Výše zmíněná investiční akce SŽDC, která byla dnes slavnostně zahájena, vychází z Národního implementačního plánu ETCS. Z důvodu dalších souběžných a podmiňujících staveb byla rozdělena na čtyři etapy:
Český Brod (včetně) – Praha-Uhříněves (včetně), předpokládaný termín dokončení listopad 2020
Praha-Libeň (včetně) – Kralupy nad Vltavou (mimo), předpokládaný termín dokončení listopad 2022,
Český Brod (mimo) – Kolín (mimo), předpokládaný termín dokončení listopad 2023
Praha Masarykovo nádraží – Praha-Bubny (včetně)/Praha-Libeň (mimo), termín dokončení bude stanoven s ohledem na stav přípravy a realizace souvisejících staveb.
Modernizace trati Praha-Bubny (včetně) – Praha-Výstaviště (včetně) a Modernizace a dostavba žst. Masarykovo nádraží.

V rámci této investiční akce dojde k úpravám stávajících staničních i traťových zabezpečovacích zařízení, které zajistí přenos informací o volnosti úseků, stavu jízdních cest, přejezdů a dalších do radioblokových centrál RBC (v úseku z Českého Brodu do Prahy-Uhříněvsi se vybudují celkem dvě RBC). Provedou se také úpravy v Centrálním dispečerském pracovišti (CDP) Praha, kdy technologie ETCS bude integrována do jednotlivých obslužných pracovišť.

Projekt je v úseku Český Brod – uzel Praha spolufinancovaný EU z programu Nástroj pro propojení Evropy (CEF). Předpokládaná celková výše nákladů dosahuje 327 720 348 Kč bez DPH. Maximální míra podpory EU činí 136 247 915 Kč. Financování z národních zdrojů zajišťuje Státní fond dopravní infrastruktury.

Michael Mareš