Na konci října byla vyhlášena on-line soutěž ČZS FISAIC „Tvořte sami s námi” o nejlepší fotografii, obraz a také film na téma Koronavir kolem nás. Do soutěže byly také zapojeny členky skupiny kreativní ruční práce, které soutěžily o nejlepší vánoční ozdobu. Koronavir ohrozil všechny podzimní semináře a tak jsme dali příležitost členům ČZS FISAIC, aby v době vyhlášeného nouzového stavu mohli společně tvořit na dané téma, i když doma sami, ale s námi.

Všechny přihlášené práce byly v úterý 1. prosince vystaveny v zasedací místnosti v Domě Bohemika v Praze. Hodnotícími soutěžních prací byli zaměstnanci Domu Bohemika, kteří za všech daných hygienických opatření mohli dát své body vždy třem fotografiím, obrazům, filmům a vánočním ozdobám. Všichni byli překvapeni šikovností našich železničářů a udělili body pracím, které byly podle jejich rozhodnutí těmi nejlepšími. Na závěr ještě přišli hodnotit I členové Představenstva OSŽ hned po ukončení jednání.

Na 1. místě v soutěži foto se umístila Daniela Malinová (Vlnky na mostě), 2. místo získala Milada Žemličková (Koronavirus), 3. místo Jiřina Marášková (Výstava).

Ve výtvarném umění 1. místo Marie Šimpachová (Naděje), 2. místo Karel Pašek (Dodržujte rozestupy), o 3. místo se podělily Ludmila Kubásková (Podzim 2020) a Jarmila Šmerhová (Metamorfóza).

Nejlepší film měl Eduard Pech (Láska je všude kolem nás), 2. místo Danuše Kubátová (Nákup), 3. místo Petr Chmela (Test na corona virus).

Vánočních ozdob bylo vystaveno opravdu mnoho a pro hodnotící bylo velmi těžké vybrat ty nejlepší. Nejvíce bodů získala Miloslava Jašková za krásné anděly, 2. místo Lucie Vokounová, za vánoční ozdoby, na 3. místě se umístila Jitka Langhammerová, paličkování.

Ing. Jarmila Šmerhová, výkonná tajemnice ČZS FISAIC