Pondělní (7. 12.) mimořádná událost, kdy silný vítr ochromil činnost pražského odstavného nádraží Praha Jih - OCP Střed SÚ Praha Jih (na ilustračním snímku), zapříčinila značné zpoždění spojů a v některých případech i odřeknutí některých vlaků, zejména v regionální dopravě v okolí Prahy. Spadlé trolejové vedení znemožnilo vyjetí odstavených dálkových vlaků, především pak elektrických souprav řady 471 CityElefant. Přinášíme aktualizovaný popis této události.

„Trolejové vedení spadlo na střední skupině našeho nádraží ve 3.45 hodin ráno a tím bylo prakticky znemožněno vystavovat elektrické lokomotivy a soupravy, které jsou u nás v noci odstaveny na údržbu a čištění,“ přibližuje událost směnový dozorčí osobní přepravy na nádraží Praha Jih. Jak dále dodává, situace byla navíc zkomplikovaná probíhající výlukou mezi žst. Praha Vršovice-Eden až ONJ Odjezd, kde je zastaven veškerý provoz až do čtvrtka 10. 12, takže po zjištění rozsahu havárie a s přihlédnutím i k výlukové činnosti na ONJ, byla k dispozici elektricky sjízdná pouze jedna kolej vjezdové skupiny.
Na opravu střední skupiny přijely elektrikářské vlaky Správy železnic v 5.15 hodin a okamžitě zahájily přípravu na opravné práce. „Do doby, než se elektricky zprovoznila alespoň jedna kolej, což bylo v 6.20 hodin, vytahovali jsme uvězněné lokomotivy a soupravy jen třemi nezávislými lokomotivami záloh, které jsou k dispozici na ONJ k posunu, později nám vypomáhala ještě další nezávislá lokomotiva z Prahy-Vršovic, protože s ohledem na místo poruchy, byl v podstatě celý Jih bez napětí,“ popisuje složitost situace dozorčí.
V důsledku této poruchy nevyjelo několik ranních regionálních osobních vlaků mezi Prahou a Českým Brodem, jakož i ve směru do Berouna a do Benešova u Prahy. Nevyjely ani spoje z Prahy Masarykova nádraží do Kralup. Více než hodinové zpoždění nabraly také některé rychlíky a další dálkové vlaky. „V okolí Prahy nevyjedou vybrané dálkové a osobní vlaky. Na odstranění závady pracujeme. Cestujícím se omlouváme za způsobené komplikace,“ omluvily se v průběhu odstraňování závad České dráhy ústy svého mluvčího Roberta Pagana.
Odstranění závady trvalo až do večerních hodin, provoz na odstavném nádraží byl zcela normalizován krátce po osmnácté hodině. Zásluhu na tom mají nejen pracovníci údržby Správy železnic, ale také všichni zúčastnění provozní zaměstnanci odstavného nádraží Praha Jih, pro něž byl včerejší den neobvykle náročný a to i s ohledem na probíhající nepřetržitou výluku. Ocenění však jistě zaslouží všichni zaměstnanci, kteří se s touto náročnou situací museli celý den vyrovnávat po dopravní stránce. Jednalo se o pracovníky Českých drah na ONJ, jejich dozorčí ve směně a výpravčí ČD, včetně dispečerského aparátu O-18, stejně jako dispečerského aparátu Správy železnic.
Miroslav Čáslavský