Slavnostní předání prvních dvou jednotek Regiopanter, které budou jezdit na nejmodernější regionální trati v republice Olomouc – Uničov – Šumperk, proběhlo 20. prosince na hlavním nádraží v Olomouci. Za účasti ministra dopravy, vedoucích pracovníků Českých drah, hejtmana Olomouckého kraje a zástupce firmy Škoda Group zde byla slavnostně přestřižena páska před odjezdem zvláštního vlaku z Olomouce do Šternberka, což symbolicky odstartovalo nástup nových vozidel Regiopanter na tuto trať.

„Do opravy tratě jsme vložili sedm miliard korun, které se nyní budou vracet v podobě kvalitního cestování na trati zabezpečené systémem ETCS,“ řekl před odjezdem vlaku ministr dopravy Martin Kupka. V současné době jezdí na této trati dosluhující jednotky řady 460 a klasické soupravy vedené lokomotivou řady 362, doplněné zatím dvěma zcela novými soupravami Regiopanter. V průběhu příštího roku zde budou nasazeny další tyto nové jednotky, kterých Olomoucký kraj získal celkem 27. „Tyto soupravy patří mezi špičky regionální dopravy, cestující zde mají veškerý komfort a věřím, že přilákají do vlaků (a to nejen na této trati) spoustu těch, kteří dnes jezdí auty,“ prohlásil náměstek generálního ředitele Českých drah Jiří Ješeta.
Uspokojení z modernizace trati a nasazení nových elektrických jednotek Regiopanter vyjádřil i hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek, který přivítal změnu, která zde nastane v červnu 2023, kdy zde díky novým jednotkám začne platit dynamičtější a obsáhlejší jízdní řád. Prezident regionu CZ/SK Škoda Group Tomáš Ignačák připomněl, že inovovanou generaci Regiopanterů vyrobila společnost Škoda Transportation a na jejich výrobě se podílela i společnost Škoda Vagonka Ostrava. „Údržba a servis těchto jednotek bude probíhat ve společnosti Pars Šumperk,“ dodal Ignačák.
Po projevech následovalo přestřižení pásky a odjezd nové soupravy do Šternberka a zpět. Vlak dosahoval rychlosti 100 km/h, v dohledné době však zde budou tyto soupravy jezdit rychlostí 160 km/h. Podstatně se tak zkrátí doba jízdy a vlak se zde stane těžkou konkurencí automobilové dopravě. S nástupem nového grafikonu byly ukončeny práce na úseku tratě mezi Libinou a Šumperkem a cestující tak již dnes mohou celou cestu z Olomouce do Šumperka vykonat bez přestupu na autobusy náhradní dopravy.
Miroslav Čáslavský