V úterý 5. září se v Potštejně, v rekreačním zařízení Železničář, patřící ZV OSŽ ŽST Olomouc hl. n., uskutečnily v pořadí již šesté sportovní hry seniorů OSŽ. Zúčastnilo se jich osm osmičlenných družstev z celé republiky, každé družstvo bylo složeno ze čtyř žen a čtyř mužů. Na programu bylo devět disciplín, počínaje jízdou na koloběžce a konče hodem míčem na basketbalový koš. Na úvod tohoto sportovního zápolení pozdravili přítomné seniory starosta obce Potštejn Petr Dostál a předsedkyně Rady seniorů ČR Lenka Desatová (jako hosté), za pořadatele pak popřáli příjemné prožití sportovního dne předsedkyně Republikové rady seniorů OSŽ a ředitelka závodu Danuše Polášková, místopředsedkyně OSŽ Renata Dousková a vedoucí Mezinárodního oddělení OSŽ Ondřej Šmehlík. V průběhu dne navštívili závody také předseda OSŽ a čestný ředitel her Martin Malý, místopředseda OSŽ Petr Štěpánek a Vladislav Vokoun. Na regulérní průběh her dohlíželi rozhodčí z RSK OSŽ Olomouc pod vedením sportovního ředitele Petra Chovance.

Sportovní hry seniorů se konaly ve znamení zdravého soupeření, úsilí o co nejlepší výsledek a zaujetí pro hru. Fyzicky zřejmě nejnáročnější byla jízda na koloběžce na čas, také hody na basketbalový koš patřily k těm těžším disciplínám. Soustředění a dobrý odhad si vyžádaly ruské kuželky, či běh s míčkem na tenisové raketě, správnou techniku pak vyžadoval discgolf. Mezi ty spíše oddechové disciplíny patřilo pinkání pingpongového míčku, dalšími disciplínami pak byl bollo ball a hod gumovým granátem na cíl. Relativně nejméně snadný však byl zřejmě hod tenisovým míčkem do různě velikých otvorů makety lokomotivy (na úvodním snímku). Celé zápolení příznivě poznamenalo dobré počasí pozdního léta, jakož i výborná strava, absence zranění či úrazu a přátelská atmosféra.
V závěru dne proběhlo v areálu sportovních her celkové hodnocení jednotlivých družstev, dále byl odměněni nejlepší muž, nejlepší žena, nejstarší sportovec a nejstarší sportovkyně. Medaile, poháry a věcné ceny předali Martin Malý, Petr Štěpánek, Lenka Desatová, Petr Dostál a Danuše Polášková, kteří rovněž vyjádřili zasloužené poděkování i organizátorům těchto her, bez jejichž práce by podobná akce nemohla být uskutečněna.
Celá sportovní akce byla umožněna také díky příspěvkům ze Sociálních fondů Českých drah a ČD Cargo, Centrálního fondu FKSP Správy železnic a prostředků OSŽ.
Výsledky sportovních her seniorů OSŽ:
1) Moravskoslezský kraj
2) Jihomoravský kraj (Brno)
3) Olomoucký kraj (OŘ Olomouc)
4) Nedrážní
5) Západočeský kraj (Plzeň)
6) Středočeský kraj
7) Východočeši
8) Severočeši
Nejlepší muž: Jiří Pospíšil, Východočeši, nejlepší žena: Marie Řepišťáková, Moravskoslezský kraj, nejstarší sportovec: Miroslav Müller, Středočeský kraj, nejstarší sportovkyně: Božena Malanová, Západočeský kraj (Plzeň).
Miroslav Čáslavský

Právě přítomno: 227 hostů a žádný gestor