Hospodaření ČD, výše závazků, rating společnosti, stav převodu nádražních budov na SŽDC a výběrové řízení na patnáctiletý provoz u tří šumavských tratí, to byla hlavní témata druhé části nedělních (15. 3. 2015) Otázek Václava Moravce. Přímo ve studiu na otázky Václava Moravce odpovídal generální ředitel a předseda představenstva Českých drah Pavel Krtek, k problémům na železnici, respektive k jednotlivým tématům, se v pořadu vyjádřil i předseda OSŽ Bc. Jaroslav Pejša.

K tendru na Pošumavské linky, který vyhrála společnost GW Train Regio, Jaroslav Pejša poznamenal: „Ve čtvrtek 19. března se mimořádně k této problematice sejde Dozorčí rada Českých drah. Chceme, aby České dráhy podaly námitku a staly se tak účastníkem řízení, ve kterém se bude prověřovat, zda opravdu všichni uchazeči splnili to, co splnit měli, a zda je zajištěna veřejná doprava na Pošumavských linkách." Na dotaz moderátora, zda bude vedení Českých drah reagovat na výsledky výběrového řízení pak Pavel Krtek dodal: „Představenstvo má řešit tuto problematiku v úterý (17. 3.). Já sám nemůžu podat nic, jsem jedním z pěti členů představenstva a představenstvo je kolektivní orgán, který rozhoduje."
Další podrobnosti a informace z pořadu Otázky Václava Moravce naleznete zde: http://www.ceskatelevize.cz/porady/1126672097-otazky-vaclava-moravce/215411030510315-otazky-vaclava-moravce-2-cast/video/387619

Michael Mareš