Šéf Odborového svazu strojvůdců (GDL) v Německu Claus Weselsky je odhodlán ochromovat stávkami Spolkovou republiku Německo tak dlouho, dokud Deutsche Bahn (Německá dráha) nesplní všechny požadavky jeho GDL. Dle jeho prohlášení před novináři ze dne 4. května v Berlíně nechce prý nic jiného, než jen uzavřít tarifní smlouvy.

„Obnovený pracovní boj na dráze ohrožuje německé hospodářství, důležité dodavatelské řetězy se narušují, země, navyklá na vysoký růst, si musí zvykat na nedobrovolný výpadek," líčil deník Handelsblatt 5. května nežádoucí situaci, kterou by vyvolala nová stávka. „Pokud GDL uskuteční dle svého plánu dlouhotrvající stávku, bude to nejdelší přerušení provozu v historii dráhy," varoval list s tím, že „logistika tak bude čelit mimořádné výzvě".
V dopise „všem milým spolupracovníkům a spolupracovnicím", podepsaném osmi členy představenstva DB v čele s jeho šéfem Rüdigerem Grubem, vedení koncernu 200 000 železničářům zdůrazňuje, že již deset měsíců trvající tarifní konflikt, doprovázený (od podzimu již sedmi) stávkami strojvůdců, působí „vážné starosti". A také, že vzhledem k situaci je možné „jedině férové a únosné řešení" za podpory třetí neutrální složky (tj. smírčího zprostředkovatele).

Jan Hála