Kontrolou plnění úkolů (z minulého zasedání dne 14. 4.) a konstatováním, že se daří zaplnit i oba (zatím nenaplněné) krajní turnusy v rekreačním zařízení Orion v Řecku, začalo v úterý 12. května další pravidelné jednání Představenstva OSŽ v sídle odborového svazu v pražských Vysočanech. Pak teprve přišly na řadu Informace ze zásadních jednání.

V rámci tohoto bodu (mimo jiné) zaznělo, že sílí politické tlaky na firmy, v nichž má OSŽ své členy. Doslova rozruch pak v politických kruzích vyvolala myšlenka, aby OSŽ v příštích volbách sestavilo v krajích vlastní kandidátky (viz například článek na iDnes „Železniční odboráři vstupují do politiky"). „Někomu jsme zřejmě šlápli na kuří oko a budeme terčem útoků," konstatoval předseda OSŽ Bc. Jaroslav Pejša, který jednání představenstva řídil. Podle něj se OSŽ bude útokům bránit. „Koaliční smlouva je krásná věc, máme v ní jak národního dopravce (ČD), tak i Cargo, ale my chceme, aby to nebylo pouze na papíře, ale také ve skutečnosti. A když tento volební program nejsou schopny realizovat koaliční strany, tak do toho půjdeme sami," dodal Pejša.
Jak vyplynulo z diskuse, nejen OSŽ, ale i vedení drážních firem, stále častěji čelí různým atakům a výhrůžkám od politiků. „Musíme hledat účinné kroky, jak se tomuto politickému lobbingu bránit," zdůraznil místopředseda Radek Nekola. Členové představenstva konstatovali, že se množí útoky jak na ČD (formou liberalizace trhu v železniční osobní dopravě), tak i na jednotlivé vozové zásilky jako produkt, který realizuje pouze ČD Cargo. A útoky se množí i na soukromé firmy, v nichž má OSŽ své členy. „To je zjevná likvidace železničního sektoru," prohlásil v závěru tohoto bloku předseda Pejša s tím, že jedním z nejčerstvějších ataků je snaha vytlačit České dráhy (respektive jejich komerční vlaky) z tratě Praha – Olomouc – Ostrava. „Jestli se prokáže, že něco takového skutečně nastalo, podám trestní oznámení," prohlásil Jaroslav Pejša.
O situaci ve společnosti ČD Cargo poté informoval Radek Nekola. Mimo jiné mluvil o schůzce, na níž se probíral audit společnosti Deloitte a konstatoval, že z některých zjištění „doslova mrazí". Společnost Deloitte například zjistila, že jedinou cestou, jak udržet společnost nad vodou, je nemít kolektivní smlouvu. „To je trošku úsměvné. Jestli tohle je jediným výsledkem několikaměsíčního šetření, tak je to opravdu tristní. Uvidíme, co se s tím materiálem bude dít dál. Ale stále platí, že zoufalé představenstvo dělá zoufalé činy. Čekám v brzké době nějaký střet," dodal.
V další části informoval místopředseda OSŽ Mgr. Martin Malý o situaci u SŽDC, s. o., mimo jiné o tom, že jsou již uzavřeny na všech OŘ dohody ohledně čerpání výkonových odměn. „A pokud jde o novelizaci Směrnice č. 75 (Posuzování psychické způsobilosti k výkonu vybraných zaměstnání), stále jsme se nedohodli. Dnes odpoledne (12. 5. 2015 - více o tomto jednání v článku Projednávání znění směrnice SŽDC č.75 o posuzování psychické způsobilosti k výkonu vybraných povolání úspěšně ukončeno ) proběhne další jednání."
Na závěr bloku „Informace ze zásadních jednání" vystoupil místopředseda Miroslav Novotný, který upozornil na rostoucí zájem novinářů o situaci v lounských strojírnách, kde datum 30. 6. (splacení dlužných částek na zdravotním a sociálním pojištění) se kvapem blíží. „Pak by totiž následoval konkurz na firmu Heavy Machinery Services (Legios)," uvedl a dodal: „Byla tady řeč o jistém ohrožení drážních firem. Ale to není jenom ohrožení těch firem, já za tím vidím i útoky na nás jako na odboráře."
V závěrečné pasáži následovalo projednání právního zastoupení v řízení před soudem a tradiční body Organizační a Různé.
Michael Mareš

PS. Podle nejčerstvějších informací ze 6. května 2015 ponechala firma Moody´s rating Českých drah ve stávajícím pásmu.