V posledním červnovém víkendu proběhl v Kořenově, v hotelu Lesní chata, seminář skupiny foto, Českého zemského svazu FISAIC. V pátek večer se uskutečnilo jednání skupiny, ve kterém byli členové seznámeni s novou organizační strukturou Českého zemského svazu FISAIC, nyní pod vedením OSŽ, s programem semináře a také byly stanoveny konkrétní podmínky pro „fotomaratón", který byl součástí programu. Byla vyhlášena tři témata: příroda/krajina, kontrast/detail, lidé a železnice.

 

V sobotu účastníci navštívili muzeum ozubnicové dráhy v budově bývalé železniční stanice Kořenov, která patří k technickým železničním unikátům. Je to nejstrmější železnice v ČR, která má v letošním roce již 113 let. Expozice muzea je zaměřena na historii ozubnicové dráhy Tanvald – Kořenov a navazující trať Kořenov – Szklarska Poreba. Již po cestě z hotelu do muzea měli všichni možnost fotografovat přírodu, kontrast i železnici (k zadanému tématu fotomaratónu). Po prohlídce muzea se účastníci rozešli do terénu, aby pokračovali ve fotografování. Odpoledne jeli fotit Mumlavské vodopády, umístěné v krásné přírodní scenérii.

V sobotu večer proběhla prezentace fotografií na zadaná témata s vyhodnocením fotomaratónu. Výběr fotografií byl z velkého množství kvalitních záběrů opravdu hodně těžký. Fotografům za 1. – 3. místo v každé kategorii byly uděleny diplomy. První místo v kategorii příroda získal Michal Procházka, na prvním místě v kategorii kontrast i lidé a železnice se umístil Vít Stanovský. Ostatní místa patřila Miroslavu Čarkovi, Jaroslavu Škaldovi, Jarmile Šmerhové a Ivaně Novákové.

FISAIC – fotografové fotili v Kořenově

V posledním červnovém víkendu proběhl v Kořenově, v hotelu Lesní chata, seminář skupiny foto, Českého zemského svazu FISAIC. V pátek večer se uskutečnilo jednání skupiny, ve kterém byli členové seznámeni s  novou organizační strukturou Českého zemského svazu FISAIC, nyní pod vedením OSŽ, s programem semináře a také byly stanoveny konkrétní podmínky pro „fotomaratón“, který byl součástí programu. Byla vyhlášena tři témata: příroda/krajina, kontrast/detail, lidé a železnice.

V sobotu účastníci navštívili muzeum ozubnicové dráhy v budově bývalé železniční stanice Kořenov, která patří k technickým železničním unikátům. Je to nejstrmější železnice v ČR, která má v letošním roce již 113 let. Expozice muzea je zaměřena na historii ozubnicové dráhy Tanvald – Kořenov a navazující trať Kořenov – Szklarska Poreba. Již po cestě z hotelu do muzea měli všichni možnost fotografovat přírodu, kontrast i železnici (k zadanému tématu fotomaratónu). Po prohlídce muzea se účastníci rozešli do terénu, aby pokračovali ve fotografování. Odpoledne jeli fotit Mumlavské vodopády, umístěné v krásné přírodní scenérii.

V sobotu večer proběhla prezentace fotografií na zadaná témata s vyhodnocením fotomaratónu. Výběr fotografií byl z velkého množství kvalitních záběrů opravdu hodně těžký. Fotografům za 1. – 3. místo v každé kategorii byly uděleny diplomy. První místo v kategorii příroda získal Michal Procházka, na prvním místě v kategorii kontrast i lidé a železnice se umístil Vít Stanovský. Ostatní místa patřila Miroslavu Čarkovi, Jaroslavu Škaldovi, Jarmile Šmerhové a Ivaně Novákové.