Před týdnem, v pondělí 7. září 2015, řídil strojvedoucí Martin Souček motorový vůz Desiro, kterému na přejezdu, vybaveném funkčním zabezpečovacím zařízením, v Šluknově vjelo do cesty nákladní auto. Kamion byl plně naložený štěrkem, při střetu náraz zcela zdemoloval kabinu strojvedoucího a vlak vykolejil. Při srážce se zranilo celkem 12 lidí, tři lidé skončili s těžkými zraněními v nemocnici. Nejhůře z nich dopadl strojvedoucí Martin Souček. Dnes leží v ústecké Masarykově nemocnici a je po složité operaci nohou.


Přesně týden po nehodě, v pondělí 14. 9. 2015, byl založen transparentní účet určený pro strojvedoucího Martina Součka, který při nehodě utrpěl vážné poranění nohou. „Vzhledem k tomu, že Martin je členem naší základní organizace OSŽ, je potřeba, abychom mu byli nápomocni,“ říká předseda ZO OSŽ v Ústí nad Labem Petr Doležal „V tuto chvíli stále Martin leží v nemocnici a je po dlouhé operaci. Proto se touto cestou obracím na všechny železničáře i veřejnost s prosbou o finanční příspěvek na tento účet. Martin bude naši pomoc moc potřebovat!“
Účet je veden u České spořitelny na jméno Martin Souček a od 25. 9. 2015 budou na stránkách www.csas.cz zveřejňovány veškeré platební transakce na tomto účtu, včetně uvedení plátce.
Číslo účtu je: 000000-2889483033/0800

Michael Mareš (Snímky Drážní inspekce)