Ministr dopravy Dan Ťok se rozhodl dát železniční nákladní dopravě výrazný finanční impuls, ten bude mít podobu slevy z poplatku za použití kolejí pro jednotlivé vozové zásilky. Zatímco dnes se tento druh dopravy těší slevě 55 procent z ceníkových cen Správy železniční dopravní cesty, nově bude sleva 80 procent, uvedl dnes server E15.cz. „Máme zájem podporovat železniční dopravu a přesouvat náklad ze silnic na železnici,“ cituje server E15 ministra dopravy Dana Ťoka. Novinka by měla platit už od příštího roku.


Pro dopravce bude rozhodnutí ministra podle E15 znamenat úsporu téměř 200 milionů korun. Ta se přitom fakticky týká pouze firmy ČD Cargo, neboť nikdo jiný ve velkém ztrátové vozové zásilky nedělá. „Vozové zásilky se, doufáme, dostanou do černých čísel,“ doplnil ministr.
Činnosti, které obnáší složité sestavení vlaku z jednotlivých vagonů z různých stanic, převoz vlaku a opětné rozvezení vagonů do jiných malých stanic, táhne ČD Cargo dlouhodobě ke dnu. Dopravce na ní ročně tratí 300 milionů korun, zároveň však jde o téměř polovinu celkových přeprav. Ročně ČD Cargo takto přepraví 32 milionů tun. Druhou polovinu tvoří ziskové jednodruhové expresy, například s uhlím, píše server E15.
„Tento krok by nám pomohl vyrovnaného hospodaření dosáhnout dříve a možná i bez realizace nepopulárních opatření,“ cituje E15 mluvčího skupiny České dráhy Radka Joklíka. Podle něj ale společnost ČD Cargo ještě o slevě oficiálně neví. Nepopulární opatření spočívají především v plánovaném propuštění stovek lidí a opuštění stovek stanic.
Na zlepšení situace železničních dopravních firem ale doplatí správa železnic, kterou čeká výpadek příjmu za použití kolejí. Platby od dopravců přitom už nyní nestačí pokrýt náklady SŽDC na provoz dráhy. „Tuto částku budeme hledat v rámci výnosů poplatků za použití železniční dopravní cesty v kombinaci s dotací ministerstva dopravy,“ uvedl mluvčí resortu Tomáš Neřold.
Podle něj lze pomýšlet i na zdroje Státního fondu dopravní infrastruktury. To ovšem pouze v případě, že projde novela zákona o fondu, která nyní v legislativním procesu leží ve vládě. Nákladní doprava letos se vzestupem ekonomiky zažívá výrazný růst; ten se ale pohříchu týká především silničních přeprav, které si tak na trhu ukrajují stále větší díl, uvedl server E15, který v závěru článku konstatuje, že železničáři proto často poukazují na nerovnosti, které souvisejí právě s poplatky. Zatímco kamiony platí mýto pouze na dálnicích, vlaky všude.

Michael Mareš s využitím článku E15.cz ze dne 18. 9. 2015