Zaměstnanci akciové společnosti CZ LOKO vstupují do roku 2016 s benefity a výhodami, které jim firma garantuje na 36 měsíců dopředu, tedy až do 31. 12. 2018. Jde o výsledek kolektivního vyjednávání zástupců zaměstnavatele a zaměstnanců stvrzený v nové, tříleté kolektivní smlouvě, oznámila společnost v tiskové zprávě vydané v poslední den (31. 12.) roku 2015, kterou Obzoru poskytl PhDr. Zdeněk Zuntych z oddělení firemní komunikace a PR. Podle generálního ředitele Josefa Bárty jde o výraz důvěry v zaměstnance, prosperitu a sílu firmy, která patří mezi přední evropské výrobce dieselelektrických lokomotiv.

„Velice si toho vážím. Sociální dialog nezná vítěze a poražené, protože kolektivní smlouva je vždy výsledkem dohody. Odbory se snaží podílet na tom, aby firma fungovala a lidé u nás chtěli pracovat,“ říká Magdalena Stránská, předsedkyně ZO OSŽ.

V kolektivní smlouvě a jejích přílohách se standardně řeší benefity uzavřené nad rámec Zákoníku práce. Novinkou je tzv. „školkovné“, tedy podpora mladých zaměstnanců s rodinami, kteří od ledna 2016 získají měsíční příspěvek do 500 Kč na pobyt dětí v mateřské škole. Mezi další výhody například patří placené volno navíc v délce šesti dnů v roce, rekondiční kůry pět dní v roce na rizikových pracovištích, finanční bonus za přítomnost, příspěvek na závodní stravování, penzijní nebo životní pojištění, sport, zdraví, kulturu nebo vzdělávání.
Personální ředitel společnosti Tomáš Brancuzský, který je v CZ LOKO odpovědný za kolektivní vyjednávání, považuje uzavření tříleté dohody za oboustranně velmi výhodné. „Naše nároky na všechny zaměstnance stále stoupají. Naproti tomu jim ale firma nabízí dlouhodobou vizi, sociální jistoty, včetně včasné výplaty a k ní řadu benefitů. To pokládám pro stabilizaci zaměstnanců za velmi cenné. Přitom se snažíme, aby pro dlouholeté zaměstnance benefity posílily,“ dodal k uzavřené kolektivní smlouvě. Ta byla na tři roky uzavřena poprvé v historii firmy. Dosud to bylo vždy pouze na rok.

Michael Mareš s využitím tiskové zprávy