Přesně vpředvečer posledního masového protestu zaměstnanců Národní společnosti francouzské železnice (SNCF), který se uskutečnil 28. června jako poslední z celkem 36 většinou dvoudenních stávek, konaných od začátku dubna, vyhlásil prezident Emmanuel Macron zákon o novém železničním paktu, stvrzeném již novelou Národního shromáždění ze 17. dubna. Jak uvedlo vedení SNCF, poslední stávka železničářů byla ve znamení vůbec nejnižší účasti pracovníků dráhy – pouhých 8,4 procenta. Ještě do předposlední stávky, konané 22. června, se zapojilo 9,87 procenta zaměstnanců.

Záměrem prezidenta Macrona je transformovat zásadně SNCF a celou železniční dopravu, konstatoval deník Le Monde 28. června. V podstatě se jedná mj. o změnu zastaralé organizace dráhy včetně institucí, jež byly doposud pokládány za nezměnitelné, jako velmi starý statut ochrany zaměstnanců a záruky jejich celoživotní pracovní jistoty, což se má změnit v roce 2020. Nový zákon odstraní i další sociální vymoženosti železničářů. Ruší i monopol státní dráhy a umožňuje vstup privátních firem do rezortu kolejové dopravy. Což jsou právě ty plány, proti nimž protestují železničáři hlavně z levicové odborové ústředny CGT, která spolu s kolegy z SUD-Rail již pohrozila dalšími stávkami v červenci a srpnu.
Nicméně se v průzkumu institutu Opinion Way, zveřejněného 27. června, 68 procent respondentů vyslovilo pro konkurenci na dráze, kterou označili za prospěšnou, upozornil deník. Le Monde rovněž připomněl příklad Itálie, kde se podařilo otevřít železniční dopravu soukromé konkurenci se zdárnými výsledky.
Jan Hála