Knižní jízdní řády již nejsou v posledních letech tak žádané jako v minulosti, kdy patřily k nejprodávanějším „knihám“. V současné době se knižních jízdních řádů vydává kolem 22 tisíc výtisků, oproti dřívějším letům, kdy se vydával ve stotisícových nákladech. V současné době ho pomalu ale jistě nahrazuje internet a elektronické vyhledávače spojení. České dráhy tak letos budou jednou z mála evropských zemí, které ještě knižní jízdní řád vydávají.

Podle slov mluvčího Českých drah Petra Šťáhlavského nemají České dráhy žádnou povinnost knižní jízdní řády vydávat, jeho zpracování si objednávají u SŽDC. „ Letos jsme ho objednali vysloveně jako Jízdní řád Českých drah, tedy jako přehled našich spojení, služeb, nabídek. Prostě jako formu propagace naší firmy. Tak je třeba na tuto připravovanou publikaci nahlížet, “ řekl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský pro server zdopravy.cz.
V novém jízdním řádu, který začíná platit od 9. prosince, nebudou uvedeny spoje jiných dopravců, ani spoje, které objednává stát nebo kraje. Zmizí z něj tak například rychlíky GW Train Regio mezi Plzní a Mostem, stejně jako kompletní provoz tohoto dopravce na šumavských lokálkách Nenajdou se v něm ani spojení městské linky v Praze, kde provoz převezme Arriva. Chybět v něm budou i informace o jindřichohradeckých úzkokolejkách.
Už v roce 2015 vymazaly ČD ze své verze jízdního řádu soukromou konkurenci na trasách, kde jezdí na komerční riziko, vlaky soukromých dopravců jezdící v závazku kraje či ministerstva v něm tehdy ale zůstaly.
Podle Šťáhlavského stojí za připomenutí, že celostátní knižní jízdní řád nevychází dnes ve většině zemí Evropy, pouze někteří dopravci vydávají své spoje a linky různou formou, například letáčky či sešitky. „Jinak je většina informací o spojích dnes dostupná už jen elektronicky. I z tohoto úhlu pohledu je třeba vnímat připravovanou publikaci nabízející informace o našich spojích a službách,“ řekl Šťáhlavský pro server zdopravy.cz
Miroslav Čáslavský
S využitím serveru zdopravy.cz.