Členové Dozorčí rady ČD, a. s., na svém zasedání ve čtvrtek 19. 9. 2019 zvolili Pavla Kysilku předsedou tohoto orgánu, potvrdil mluvčí ČD Radek Joklík. Pavel Kysilka ve funkci předsedy DR ČD nahradil Karla Pospíšila, který kandidoval do představenstva společnosti (ČD). Jedním z prvních úkolů Dozorčí rady ČD pod vedením Pavla Kysilky bude v příštím týdnu (25. 9.) volba dvou členů představenstva. Podle informací z médií Výběrová komise vybrala šest kandidátů na doplnění dvou míst v představenstvu Českých drah. Do výběrového řízení se původně přihlásilo přes 30 zájemců.

Pavel Kysilka vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze, Národohospodářskou fakultu. Má za sebou bohatou profesní dráhu v oboru ekonomie a bankovnictví. Pracoval například sedmnáct let pro Českou spořitelnu – člena skupiny Erste, nejstarší a největší banku v Česku. Působil také v dozorčí radě České exportní banky a Českomoravské záruční a rozvojové banky.

Jeho hlavním tématem je digitální revoluce a její dopady na byznys, ekonomiku a společnost. Je zakladatelem a předsedou správní rady poradenské a vzdělávací společnosti 6D Academy.

Michael Mareš, snímek České dráhy