Hasičský záchranný sbor (HZS) Správy železnic se v tomto a příštím roce dočká další modernizace vozového parku. Jedná se o druhou vlnu obnovy techniky HZS, v první vlně, která proběhla v uplynulých dvou letech, bylo pořízeno 48 automobilů různých kategorií v ceně necelých 300 milionů korun, stejná částka směřuje do obnovy ve druhé vlně. Letos vozový park doplnily dva tahače s návěsem na přepravu těžké pásové vyprošťovací techniky v hodnotě 17,9 milionu korun.

Jedná se o pokračování projektu z předchozích dvou let hrazeného Státním fondem dopravní infrastruktury. Cílem druhé etapy modernizace je náhrada dosluhující techniky staré již patnáct a více let. Konkrétně se jedná o kompletní obměnu cisternových automobilových stříkaček CAS či doplnění a obměna vyprošťovacích automobilů VYA a automobilových jeřábů.
V rámci vypsané poptávky hledá hasičský záchranný sbor Správy železnic rovněž dodavatele kontejnerových nosičů a to z důvodu zavedení kontejnerového systému. „Tento systém zavádíme kvůli rostoucímu počtu speciálních technických prostředků sloužících k likvidaci mimořádných událostí různých charakterů a rozsahů. Současný systém není hospodárný ani účelný. Jeden nový kontejnerový nosič může zajistit dopravu více druhů kontejnerů podle typu zásahu,“ říká ředitel HZS Správy železnic Petr Vodička. (Na úvodním snímku z února 2015 kontejner v HZS Havlíčkův Brod).
Nově tak dopravu kontejnerů zajistí dva až tři automobily místo současných osmi. Výhodou kontejnerového systému je nejen variabilita použití různé techniky na různé typy událostí bez potřeby rozšiřování počtu automobilů, ale také větší pracovní vytíženost automobilů – kontejnerových nosičů.
Miroslav Čáslavský, s využitím tiskové zprávy Správy železnic