V souvislosti s rozsáhlou výlukovou činností Správy železnic na trati 171 (linka S7 Praha – Beroun) dojde od pondělí 31. srpna 2020 ke změně jízdních řádů. Cílem změn, do jejichž přípravy se aktivně zapojily také České dráhy, je zvýšit přesnost a pravidelnost vlaků na této frekventované příměstské lince v době rozsáhlé modernizace tratě, která má zajistit podstatné zvýšení kvality cestování a zlepšení provozu.

V jízdních řádech linky S7 (Český Brod – Praha – Řevnice – Beroun) proto dojde k několika významným změnám. Zaprvé k rozlomení ramene Český Brod – Řevnice/Beroun v obou směrech, vlaky pojedou v úsecích Český Brod – Praha Masarykovo nádraží a Praha hl. n. – Řevnice/Beroun. Tím dojde ke zvýšení přesnosti a spolehlivosti vlaků na obou ramenech této linky. Cestující využívající přímé spojení přes Prahu hl. n. však budou muset přestoupit a využít například pěší přesun mezi hlavním a Masarykovým nádražím.

Přibližně polovina osobních vlaků v pracovní dny (jedná se o spoje S7 Praha – Řevnice a zpět) bude v době dopravní špičky v méně vytíženém směru odkloněna na trať přes Krč a nezastaví ve stanici Praha-Smíchov. Přes Krč tak pojedou ranní vlaky Praha – Řevnice a odpolední spoje Řevnice – Praha. Vlaky S7 Praha – Řevnice v hlavním přepravním proudu (ráno do Prahy, odpoledne z Prahy) však i nadále pojedou přes stanici Praha-Smíchov.

Dále budou zrušeny ranní posilové spoje Praha hl. n. – Praha-Radotín a zpět. Ve směru do centra budou tyto spoje částečně nahrazeny zastavením ranních rychlíků Klatovy – Praha ve stanici Praha-Radotín. Součástí úpravy jízdních řádů je také úprava oběhu souprav. Nově tak budou na některých spojích zajíždět vratné soupravy, které dosud obsluhovaly především spoje Praha – Řevnice a zpět, nově až do stanice Beroun. Zároveň dojde k prodloužení obratových časů ve stanici Praha hl. n., což má pozitivně přispět k pravidelnosti a přesnosti vlaků na lince S7 a k zamezení přenosu zpoždění mezi vlaky.

Michael Mareš s využitím tiskové zprávy Českých drah