Další náročná výluka, spojená s výměnou mostu na Dluhonické spojce proběhne v prodlouženém víkendu od soboty 26. září do pondělí 28. září. V průběhu této výluky bude odstraněna stará konstrukce mostu (tzv. Rámusáku), který přechází dvojkolejnou trať Přerov – Bohumín a 2. kolej Dluhonické spojky. Most váží 268 tun a jeho výměnu provede speciální jeřáb LIEBHERR LR 1750, který má nosnost 750 tun. Nová mostní konstrukce bude vážit 264 tun a je již připravena k vložení na pilíře, které se uskuteční v pondělí 28. září.

V současné době probíhají nepřetržité výluky na 1. traťové koleji mezi Přerovem a Prosenicemi a na 2. koleji Dluhonické spojky. Stavbaři zde odstranili železniční svršek a staré trakční vedení. Nyní pracují na sanaci železničního spodku. Ve výhybně Dluhonice pokračují práce na úpravách trakčního vedení, výstavbě nového technologického objektu, přístupových komunikacích a na nadjezdech.
Celkové investiční náklady druhé etapy rekonstrukce uzlu Přerov dosahují 3,8 miliardy korun, její dokončení se plánuje v závěru roku 2022. Zhotovitelem prací je společnost Přerov, kterou tvoří EUROVIA CS, Subterra, STRABAG Rail a GJW Praha. Projekt je spolufinancovaný Evropskou unií z Nástroje pro propojení Evropy (CEF). Národní financování zajišťuje Státní fond dopravní infrastruktury.
V důsledku výše uvedených výluk přistoupily České dráhy nad rámec dlouhodobě platného výlukového jízdního řádu k omezení provozu na trati 271 v úseku Přerov – Lipník nad Bečvou. Provoz dálkových vlaků v úsecích Olomouc hl. n. - Ostrava-Svinov a Přerov – Bohumín bude omezen v době prací na výměně mostu v sobotu 26. září a v pondělí 28. září 2020 vždy od 10:30 hod. do 15:30 hod.
České dráhy musí v tyto dny přistoupit k následujícím dopravním opatřením:
• Vlaky SC 505 PENDOLINO a SC 506 PENDOLINO budou v úseku Olomouc hl. n. – Ostrava hl. n. a opačně odřeknuty bez náhrady.
• Vlak SC 507 PENDOLINO bude odřeknut v úseku Praha hl. n. - Ostrava hl. n. bez náhrady.
• Vlak IC 508 OSTRAVAN bude odřeknut v úseku Bohumín - Praha hl. n. bez náhrady.
• Vlaky Ex 142 OSTRAVAN a Ex 143 OSTRAVAN budou v úseku Olomouc hl. n. – Ostrava-Svinov a opačně nahrazeny autobusy.
• Vlaky Ex 141 OSTRAVAN, EC 116 SILESIA, EC 114 CRACOVIA a EC 115 CRACOVIA budou v úseku Olomouc hl. n. – Bohumín a opačně nahrazeny autobusy.
• Vlaky EC 103 POLONIA, EC 130 BÁTHORY a EC 131 BÁTHORY budou v úseku Bohumín – Přerov a opačně nahrazeny autobusy.
• Vlaky Ex 125 VALAŠSKÝ EXPRES, Ex 126 VALAŠSKÝ EXPRES, Ex 127 VALAŠSKÝ EXPRES a Ex 128 VALAŠSKÝ EXPRES budou v úseku Hranice na Moravě – Olomouc hl. n. a opačně nahrazeny autobusy.
• Autobusy náhradní dopravy pojedou podle výlukového jízdního řádu.
• Vlaky pojedou v úsecích Praha hl. n. – Olomouc hl. n., Hranice na Moravě – Púchov, Ostrava / Bohumín – Žilina / Warszawa a Bohumín – Warszawa / Kraków včas. V případě cest Praha – Ostravsko / Valašsko a opačně je nutné využít dřívější, resp. pozdější vlaky pro přestup na / z autobusy náhradní dopravy. Bližší informace o této mimořádné výluce lze vyhledat na webu Českých drah v sekci jízdní řád - omezení provozu https://www.cd.cz/jizdni-rad/omezeni-provozu/vyluka/8504/
S využitím tiskové zprávy Správy železnic a tiskové zprávy Českých drah zpracoval

Miroslav Čáslavský