Ministr dopravy a průmyslu Karel Havlíček bude dnes (5. 11. 2020) od 18.30 h opět odpovídat živě na dotazy, které jsou mu pokládané před či v průběhu vysílání pořadu „Na rovinu“, který se vysílá na YouTube. A odpovědí se tentokrát mohou dočkat i čtenáři Obzoru. Na výzvu v Obzoru číslo 20/2020 totiž zareagovali a možnost položit otázku ministru dopravy Karlu Havlíčkovi využili Věra Havelková a Ing. Antonín Minařík, kteří položili tyto dotazy:

Ráda bych se zeptala, jak je možné, že v Libereckém kraji jezdí vlaky dálkové dopravy pouze Arriva. Peníze mě nezajímají, já jako cestující opět nemám právo výběru jako na hlavních tazích. Je nás hodně, co z mnoha důvodů nechtějí ani touto společností jezdit.

Kdy konečně bude koncepce dopravy ČR založena skutečně na rozvoji a využití železnice, jak pro osobní a nákladní doprava a rovněž na regionálních tratích?

Kdy konečně bude proveden propočet nákladů a škod všech dopravních systémů, aby i rozhodování o dopravě v ČR odpovídalo potřebám a faktům?

Živé vysílání pořadu Na rovinu s Karlem Havlíčkem je možné sledovat zde. A pokud vysílání pořadu nestihnete, nebo nemáte možnost jej sledovat, odpovědi pana ministra zveřejníme v nejbližších dnech na webu OSŽ a v Obzoru číslo 23/2020.

Michael Mareš