Dnes (4. 8. 2021) v ranních hodinách se stala vážná dopravní nehoda na trati Plzeň hl. n. – Furth im Wald. Při této tragické události u Domažlic došlo bohužel ke ztrátě na životech a ke zranění desítek cestujících. Cítíme hlubokou lítost nad touto těžkou nehodou vlaků a chceme vyjádřit upřímnou soustrast pozůstalým. České dráhy spolupracují s nezávislými vyšetřovacími orgány, Drážní inspekcí a s Policií ČR, a samy provádějí vlastní šetření, aby byly přesně určeny příčiny. Pozůstalým a zraněným poskytneme maximální pomoc a odškodnění.

„O život přišli tři lidé, jedna cestující a dva naši kolegové, je mi velice líto jejich tragické smrti a hluboce cítím s jejich rodinami. Je to velké neštěstí, které nejenom nás, kteří máme k železnici blízko, velmi zasáhlo. Tři kolegové při nehodě utrpěli zranění. Naše společnost poskytne pozůstalým a zraněným veškerou pomoc a odškodnění. Už jsme v tomto směru přijali potřebná rozhodnutí,“ řekl Ivan Bednárik, generální ředitel a předseda představenstva ČD, a. s.

České dráhy jsou připraveny co nejrychleji vyplatit odškodnění i náhradu hmotných škod. Prosíme proto všechny přímé účastníky této události a rodinné příslušníky obětí, aby nás kontaktovali na e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., abychom jim mohli poskytnout veškeré informace a pomoci jim. Aktivní je také Krizová linka ČD - 800 100 064, na které jsou k dispozici psychologové.

Provoz na trati je nyní přerušen a na místě je zajištěna náhradní autobusová doprava. Podrobnosti o náhradní dopravě a obnovení dopravy po ukončení záchranných prací a vyšetření nehody na místě mohou cestující získat na www.cd.cz/omezeniprovozu nebo v aplikaci Můj vlak.

Zdroj: Prohlášení Českých drah