Poslední letošní vlaky mezi těmito stanicemi podle jízdního řádu pojedou ve všední dny jen do konce letních prázdnin.  Od 1. září bude dopravní obslužnost zajišťována autobusovou linkou č. 551 Lomnice n.P.–Libuň–Mladějov–Sobotka. Tři páry nízkokapacitních autobusových spojů v pracovní dny odjíždějí (5:53, 13:05, 15:05) a končí (7:27, 14:57, 16:57) v zastávce Lomnice n. Pop., aut. nádr. a jedou přes  zastávky: Rozcestí k žel.st.–Rozcestí – Ploužnice – Kyje, ObÚ-dolní – Železnice, Doubravice–Cidlina, odb. Pekloves–Kněžnice, obec – Libuň, ObÚ – Libunec –Újezd p. Tr., Hrdoňovice–Mladějov, Střeleč, odb.-knihovna–odb. Bacov–Sobotka, Stéblovice–Čálovice-náměstí. Ranní a druhý odpolední spoj končí a začíná na zast. Sobotka, žel. st. Odpolední spoj ve 14 hodin končí a začíná v zast.  Sobotka, škola a na cestě do Lomnice ještě zajíždí do zastávky Mladějov, Roveň.

S návazností na vlaky se v Lomnici nepočítá u prvního autobusu ze Sobotky, jinak by tu teoreticky být měla s pěší docházkou 5 minut. V Libuni by se dalo pohodlně u prvního busu z Lomnice přejít  na vlakovou zastávku a v 6:39 pokračovat vlakem směr Turnov, stejně tak u posledního spoje je odjezd vlaku v 15:49. Spoje od Sobotky zde mají návaznost u prvního spoje směr Jičín a odpoledne jsou přípoje do Turnova.  V Sobotce vychází krátký přestup u prvního spoje z Lomnice na vlak do Mladé Boleslavi (odj. 6:48). V opačném směru poslední autobus v 16:12 čeká na vlak z Boleslavi nejdéle 5 min.


 Víkendové turistické spoje dojezdí 28. září a vrátí se snad zase na konci dubna 2023, tak jak to bylo i v minulých letech.


 Kraje šetří peníze a objednávají levnější autobusy, paradoxně Správa železnic první týden v srpnu 2022 zmodernizovala dva přejezdy v Lomnici směrem na Libuň se světelným zabezpečovacím zařízením, které nahradilo modernější se závorami, v rámci programu na zvýšení bezpečnosti…         

kb