Opava, bývalé královské a zemské město, od roku 1990 město statutární, má i s předměstími celkem 70 tisíc obyvatel. Velká část z nich využívá pro dopravu po městě a okolí, jakož i pro dopravu do vzdálenějších míst, autobusovou dopravu.

Opava však v současné době nemá žádné autobusové nádraží a za hlavní autobusové centrum lze považovat zastávky před vlakovým nádražím Opava-východ. Zde má zastávky i značná část linek zdejší MHD, včetně trolejbusů. Dálkové autobusy touto významnou dopravní křižovatkou pouze projíždějí, část z nich má však zastávku rovněž před vlakovým nádražím. Někdejší autobusové nádraží se nalézalo na okraji města a před několika lety bylo bez náhrady zrušeno. Převážná část příměstské dopravy v Opavě je v současné době zajišťována společností TQM, před nádražím ale zastavují i linky jiných dopravců.
Tato situace způsobuje, že cestující, kteří jezdí autobusem, využívají při čekání na spoj zcela samozřejmě vestibul železniční stanice. „Pro České dráhy to znamená zvýšenou potřebu úklidu vestibulu, opotřebování jeho zařízení, zvyšuje se i riziko poškození stěn sprejery," říká přednosta zdejší osobní stanice Lubomír Mendrok. Jak dále dodává, nádraží využívají v letních měsících také cestující na trati Opava – Jakartovice, kde zajišťuje dopravu soukromá společnost. „Za využívání prostor nádraží platí cestující Českých drah prostřednictvím zakoupených jízdenek, ale ti, kteří jízdenku ČD nemají, by správně neměli nádražní zařízení využívat," domnívá se přednosta.
Podobná situace jako v Opavě existuje i v celé řadě dalších železničních stanic. Změnu by mohla přinést převedení všech železničních budov pod správu SŽDC, která by následně od všech dopravců (vč. případných autobusových) vybírala tzv. „ošlapné", o jehož zavedení usiluje již několik let i ministerstvo dopravy. Podaří-li se toto opatření po převedení budov do majetku SŽDC zavést, je však otázkou, někteří soukromí dopravci (např. LEOexpress) proti němu vystupují s odůvodněním, že by to zvýšilo jejich náklady. Naopak společnost RegioJet Radima Jančury by s případnými poplatky souhlasila při zavedení jasných podmínek pro všechny dopravce včetně Českých drah.
Miroslav Čáslavský