Starosta města Ústí nad Orlicí Petr Hájek je zklamán z přístupu Českých drah k historické výpravní budově na rekonstruovaném ústeckoorlickém nádraží. Tato původní výpravní budova byla na novém nádraží po protestech Sdružení „Nádraží nedáme“ zachována, avšak v současné době je nevyužívána a její využití je nejasné.


„Za město jsme navrhovali a navrhujeme, aby historická budova nezůstala opuštěna a aby byla zpřístupněna veřejnosti, třeba jen otevřením čekárny (v nové budově je čekárna poměrně malá) či možností občerstvení, které na nádraží rovněž chybí. Město je připraveno v této věci spolupracovat a podílet se na zkulturnění prostor ve staré budově,“ říká starosta. Podle jeho názoru je vina za tento stav na straně Českých drah, které tuto budovu vlastní, a nedostatek vůle k nápravě nejen ze strany ČD, ale i ze strany vrcholových politiků, kteří nesplnili své sliby v této záležitosti. „Opuštěná a chátrající historická budova je v ostrém kontrastu s vynaloženou investicí na přestavbu celého nádraží, včetně nové výpravní budovy, a veřejnost na stávající stav oprávněně upozorňuje. Snad by nemělo být nepřekonatelným problémem sehnat potřebnou finanční částku na opravu historické budovy, která kazí jinak kladný dojem z celé přestavby,“ konstatuje starosta. „Podaří-li se dořešit i otázku staré budovy, domnívám se, že Ústí nad Orlicí může být na své nádraží patřičně hrdé. Je to stavba, která změnila celý vzhled města na několik dalších desetiletí.“
Na kritiku starosty reagoval mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Podle jeho vyjádření České dráhy od počátku rekonstrukce stanice v Ústí nad Orlicí opakovaně připomínaly, že v případě zachování objektu bývalé výpravní budovy bude nutno najít pro stavbu zcela nové uplatnění, které však bude podstatným způsobem limitováno jejím umístěním v kolejišti - bez možnosti příjezdu automobily a dostupné pouze podchodem pro pěší. „Důrazně jsme upozorňovali, že pro České dráhy nemá objekt v budoucnosti žádné využití, je ve špatném technickém stavu a jeho oprava si vyžádá řádově desítky milionů korun,“ konstatuje mluvčí. Podle jeho dalších slov je ve špatném stavu především krov objektu, který v případě rekonstrukce bude nutno vyměnit.
Protože České dráhy nemají pro bývalou výpravní budovu v Ústí nad Orlicí žádné využití, je tato budova zbytná a České dráhy ji nabízejí k odprodeji za obvyklých podmínek s přihlédnutím k jejímu specifickému umístění. „Odkoupit ji může město, různí podnikatelé, fyzické osoby a podobně, kteří najdou nové využití a uplatnění objektu a pro toto nové využití budovu při nutné opravě také adaptují,“ připomíná mluvčí, přičemž dodává, že v květnu 2015 podalo sdružení „Nádraží nedáme“ v čele s Ing. Kadrmannem žádost o koupi objektu a na základě toho se uskutečnila prohlídka budovy s žadatelem. V současné době se aktualizuje odhadní cena budovy. Mimo to České dráhy v současnosti provedly alespoň základní zlepšení vzhledu budovy zvenku, kdy byly například natřeny zdi a prvky přístřešků, okna v přízemí a podobně. Toto drobné vylepšení objektu se pohybovalo v řádu stovek tisíc korun. „Na objektu samozřejmě zajišťujeme trvalý dohled a základní nezbytnou údržbu k zajištění bezpečnosti osob v jejím okolí,“ dodává závěrem Petr Šťáhlavský.
Miroslav Čáslavský