Už dvanáct měsíců využívají studenti a senioři slevy v dopravě, názory na dopad slev se ale různí. Po roce platnosti slev pro seniory a studenty ve veřejné dopravě se počet cestujících ve vlacích výrazněji nezvýšil, jde maximálně o jednotky procent. Vliv slev si nejvíce pochvalují autobusoví dopravci, slevy jim pomohly obrátit nepříznivý trend úbytku pasažérů, vyplývá z vyjádření dopravců pro ČTK. „Definitivní čísla za celý uplynulý rok od zavedení slev zatím nejsou k dispozici, takže nemůžeme na tuto otázku my, ani média kvalifikovaně odpovědět. Dle v minulosti prezentovaných dílčích závěrů k nárůstu došlo. Navíc lze říci, že prokazatelný zájem o přepravu po železnici vzrostl, nepochybně i z tohoto důvodu,“ namítá Lenka Rezková, vedoucí tiskového oddělení a tisková mluvčí Ministerstva dopravy ČR.

Podle ní zájem cestujících o přepravu veřejnou železniční dopravu, zejména dálkovou, každoročně významně roste, a to dlouhodobě a každoročně. „Například za posledních osm let (2010-2018) je podle údajů z resortní statistiky nárůst v počtu přepravných osob +15 %, ale v přepravním objemu (osobové kilometry) dokonce + 56 % oproti stavu v roce 2010. Je velmi těžké odpovědět na otázku, co z toho je vlivem státních slev a co z toho je vlivem jiných vlivů, například atraktivních nových provozních konceptů jako třeba Praha – Wien – Graz, a nárůstu kvality vozidel,“ dodává mluvčí ministerstva dopravy.

Připomeňme, že studenti do 26 let a senioři nad 65 let mohou od 1. 9. 2018 využívat ve vlacích a autobusech slevu 75 % z jízdného. Za slevy by stát podle odhadů měl ročně zaplatit zhruba 6 miliard korun. „Na celkovém předpokladu ročních výdajů do 6 mld. Kč se nic nemění,“ potvrdila mluvčí ministerstva dopravy Lenka Rezková.

Michael Mareš