Legendární vlak Slovenská strela (Tatra T 68) byl vyroben v roce 1936 a jezdil na trati Praha – Bratislava s jedinou zastávkou v Brně. Na konci 50. let minulého století byl vlak stažen z provozu a od roku 1960 stál vystaven před areálem technického muzea v Kopřivnici. Původně byly vlaky Slovenské strely v provozu dva, jeden z nich ale vyhořel. V roce 2018 rozhodlo vedení Tatry Kopřivnice (Tatra Trucks) o znovuzprovoznění tohoto technického unikátu, který byl následně převezen do dílen Českomoravské železniční opravny v Hranicích na Moravě, kde v těchto dnech finalizují práce na jeho opravě.

Jak uvedl generální ředitel Tatry Radek Strouhal, oprava této národní kulturní památky se připravovala několik let a podařilo se na ni získat 80% finanční podporu z evropských fondů, zbylou částku z celkových zhruba 120 milionů korun zaplatí Tatra Truck ze svých zdrojů.
V nedávno uplynulých dnech se vůz po zhruba dvou letech práce na renovaci opět postavil na koleje, zatím je však vlastní silou nepojízdný, neboť hnací motory nejsou propojeny s podvozkem vozu. Koncem května se vůz vydal za pomoci tažné lokomotivy do zhruba 30 km vzdáleného Přerova, kde získá nový, višňově červený lak, odpovídající laku originálnímu. Střecha bude v barvě starého zlata.
Oprava interiéru vozu nebyla vůbec jednoduchá záležitost. Část původních dílů byla sice v dílnách renovována, některé se ale nedochovaly a bylo nutno vytvořit je znovu. Jednu z nejdůležitějších částí vozu – takzvané Sousedíkovy motory – se podařilo uvést do provozu již v loňském roce. Josef Sousedík, přezdívaný Moravský Edison, vynalezl ve své době převratný systém motorů, založený na spojení elektromotorů a benzinového motoru.
Oprava Slovenské strely by měla být dokončena letos v létě, načež bude exponát vystaven v novém depu v areálu kopřivnického muzea. Nejsou vyloučeny ani jeho občasné jízdy po kolejích v rámci vyhlídkových jízd, pořádaných při příležitosti významných událostí.
Miroslav Čáslavský