Dnešního dne, 16. června 2020, se na koleje po šestileté přestávce vrátilo na české tratě tradiční přímé spojení Berlína, Prahy a Vídně pod názvem Vindobona. V Rakousku pojede tento vlak až do Štýrského Hradce (Grazu) a nabídne mimo jiné také přímé spojení bez přestupu například  z Brna do Drážďan a Berlína, nebo z Ústí nad Labem do Vídně a štýrské metropole.

Českým drahám připadl úkol zajistit pro celý tento projekt soupravu, jíž bude nasazení jednotky Railjet. Trasu mezi Berlínem a Vídní urazí tato souprava za přibližně 8,5 hodiny, celkem vlak ujede trasu skoro tisíc kilometrů. Obnovená Vindobona vyjela na svoji první cestu z Berlína v 6.17 hodin, do Prahy dorazila v 10.31 h, do Vídně má stanovený příjezd na 14.49 h a do cíle své cesty – Štýrského Hradce – dorazí v 17.33 h. V opačném směru odjíždí Vindobona ze Štýrského Hradce v 10. 26 h, přičemž na berlínské hlavní nádraží přijede ve 21.54 h. „Vlak nabízí kromě rychlého a přímého spojení několika významných hospodářských center naší republiky s Německem a Rakouskem vysoký standard cestování a služeb. Railjety tak otevírají Českým drahám a našim cestujícím dveře do Evropy,“ říká k obnovení spoje Berlín – Praha – Vídeň Jiří Ješeta, obchodní náměstek generálního ředitele Českých drah.
Rychlé spojení Prahy, Berlína a Vídně zavedly železnice v roce 1957. Od počátku až do roku 1979 se na Vindoboně střídaly motorové jednotky a vozy ČSD, DR a ÖBB, například legendární německé motorové jednotky „Létajících vlaků“, rakouský „Blauer Blitz“ (Modrý blesk), dva typy jednotek GANZ v barvách ČSD nebo motorové vozy M 296.1 z Vagónky ve Studénce. Skutečnou legendou pak byly elegantní soupravy DR řady SVT 175, které v roce 1979 ukončily éru motorových jednotek na Vindoboně. Od roku 1979 jezdily na vlaku klasické rychlíkové vozy.
Od zavedení v roce 1957 až do začátku 90. let jezdila Vindobona po trase Berlín – Drážďany – Praha – Tábor – České Velenice – Vídeň. V roce 1992 byla mezi Prahou a Vídní převedena na trať přes Havlíčkův Brod a Brno a později s postupující modernizací 1. železničního koridoru přes Pardubice a Českou Třebovou. V té době se také cestovní čas Vindobony začal výrazněji zkracovat.
Její souprava byla od počátku 90. let sestavena z moderních komfortních vozů a od roku 1993 patřila mezi naše první vlaky evropské komfortní sítě EuroCity. V dalších letech byla trasa Vindobony prodloužena až do Hamburku či Villachu. V roce 2014 s nasazením vlaků Railjet na trasu Praha – Vídeň – Štýrský Hradec byl provoz přímého vlaku Vindobona v relaci Berlín – Praha – Vídeň ukončen.
České dráhy se k tradičnímu názvu Vindobona vrátily loni při přejmenování dálkových linek. Od jízdního řádu 2019 tak znovu nesou spoje mezi Prahou a Vídní pojmenování Vindobona a letos v létě se pod tímto názvem vrací na koleje i tradiční spojení Berlína, Prahy a Vídně.
Miroslav Čáslavský, s využitím tiskové zprávy Českých drah
Foto: ČD