Vysokorychlostní trať (VRT) Praha – Drážďany zkrátí cestovní doby svým uživatelům denně o 9138 hodin (předpoklad pro rok 2050). Tato úspora představuje za 30 let provozu celkem 73,5 mld. Kč. Úspory z nevypuštěného CO2 jsou odhadnuty na 13,7 miliard Kč za 30 let provozu. VRT Praha – Drážďany cestujícím na této trase ušetří každý den více než půl milionu kilometrů strávených v autobusech. To znamená asi o 48 plných autobusů méně.

Poznatky vycházející z rozpracovaných studií proveditelnosti, vyhledávacích studií a interních analýz zveřejnila v pondělí 21. 9. 2020 Správa železnic.

Zpráva dále uvádí, že VRT umožní rozvoj pracovního trhu rychlejším tempem, než by se vyvíjel bez její výstavby. Konkrétně VRT Praha – Brno urychlí vznik až 43 970 pracovních míst v okolí stanic, na kterých budou vlaky VRT zastavovat. Firmy v lokalitách u budoucích stanic VRT získají jejich výstavbou významnou konkurenční výhodu, a to bez nutnosti investování vlastních prostředků. Největší přínosy pro zaměstnanost bude mít VRT v Jihlavě a v okolí Nehvizd. V Praze a Brně není tak výrazný efekt studiemi očekáván. Výstavba VRT také umožní územním plánem uvažované bytové projekty realizovat mnohem dříve, a to díky vyšší poptávce po bydlení v okolí nových stanic. Jen v Jihlavě to znamená výstavbu 1635 nových bytů, a to při zachování stávajícího územního plánu.

6,8 mil. obyvatel, tedy 64,6 % občanů ČR, bude k vysokorychlostní železnici blíže než 20 minut jízdy autem, a to díky moderní francouzské koncepci plošné obsluhy regionů pomocí vlakových spojů sjíždějících z VRT na současnou železniční síť.

Michael Mareš s využitím tiskové zprávy Správy železnic