Modernizace trati 290 (Olomouc – Šumperk) bude pokračovat i v tomto roce. Zatímco úsek trati mezi Olomoucí a Šternberkem je v současné době již elektrizován a rekonstruován, na další části tratě (Uničov – Šumperk) budou elektrizační úpravy, spojené s celkovou rekonstrukcí tratě zahájeny 11. února. Po jejím dokončení zde bude zvýšena traťová rychlost, zkrátí se jízdní doby vlaků a dojde rovněž ke zvýšení komfortu a bezpečnosti cestujících.

V úseku mezi Uničovem a Libinou bude elektrizaci provádět společnost UTROL, která je tvořena firmami OHL ŽS (vedoucí společník) EUROVIA CS a Elektrizace železnic Praha. Správa železnic vybrala také zhotovitele stavby v navazujícím úseku trati mezi Libinou a Šumperkem, kterým se stala společnost ŠUMLIB, kterou tvoří Subterra (správce), PORR a ELTRA. V návaznosti na nedávný podpis smlouvy s vítězem výběrového řízení na elektrizaci mezi Uničovem a Libinou to znamená, že stavební práce budou moci proběhnout současně na celém úseku z Uničova do Šumperka. V plném proudu je mezitím stavba mezi Šternberkem a Uničovem, jejíž dokončení se plánuje letos v prosinci. Provoz elektrických vlaků na celé trati z Olomouce do Šumperka by pak měl začít o rok později. Zatímco v úseku Olomouc – Uničov bude zvýšena traťová rychlost až na 160 km/h, na zbývajícím úseku tratě se traťová rychlost zvýší až na 100 km/h.
Ve všech stanicích a zastávkách mezi Uničovem a Šumperkem budou postavena nová nástupiště s výškou hrany 550 mm nad kolejí a bezbariérovým přístupem, která budou vybavena přístřešky a informačním systémem. V blízkosti stávajícího přejezdu v Troubelicích bude zřízena nová zastávka Troubelice střed, která bude sloužit cestujícím namísto dnešní železniční stanice. Ta se změní na výhybnu. V Libině a Troubelicích se zrekonstruují dnešní výpravní budovy pro umístění stavědlové ústředny a dalších technologií.
V Novém Malíně se posune kolejové rozvětvení až za nově upravený železniční přejezd, u výpravní budovy vznikne jednostranné nástupiště o délce 90 metrů. Cestující se na ně dostanou s využitím nového schodiště a šikmé rampy. V Hrabišíně vybudují stavbaři jednostranné vnější nástupiště, dlouhé rovněž 90 metrů, přístup na ně zajistí zrekonstruovaný chodník. Modernizací projdou také všechny železniční přejezdy, na nichž budou doplněny bezpečnostní prvky.
Miroslav Čáslavský, s využitím tiskových zpráv Správy železnic