Koronavirus a související hygienická a bezpečnostní opatření ovlivnila v loňském roce zájem o cestování u osob se zdravotním hendikepem, které patří v mnoha případech také k nejohroženější skupině obyvatel. České dráhy tak loni zajistily 4584 objednaných přeprav osob se zdravotním postižením, především cestujících pohybujících se na vozíku. Další stovky těchto osob však mohly cestovat mimo objednávkový systém bez nutnosti asistence ze strany dopravce mezi bezbariérovými stanicemi v bezbariérových vlacích. Počet těchto spojů se rozšíří i v letošním roce.

„I v období koronavirové pandemie jsme zajistili komplexní servis při cestování osob se zdravotním postižením, především pak osob na vozíku, které vyžadují bezbariérové vozy a případně další technické prostředky pro nástup a výstup z vlaku. Z pochopitelných důvodů však těchto osob s námi loni cestovalo zřetelně méně než v předcházejících letech,“ říká náměstek generálního ředitele Českých drah pro obchod Jiří Ješeta.

„Další odstraňování bariér na železnici však koronavirus nezastavil. Věříme, že jak pomine současná pandemie, cestující se do vlaků vrátí, včetně těch, kteří se na cestách neobejdou bez vozíku a bezbariérových vlaků. Proto i letos ve spolupráci s objednavateli veřejné dopravy uvedeme do provozu řadu nových bezbariérových souprav a spustíme nové bezbariérové linky,“ doplnil Jiří Ješeta.

Od zavedení elektronického objednávkového systému pro cesty osob se zdravotním postižením na konci března 2014 do konce roku 2020 zajistily České dráhy již 41 291 přeprav osob s hendikepem.

Letos vyjedou nové dálkové i regionální bezbariérové vlaky
České dráhy v současném jízdním řádu nabízejí 4910 bezbariérových spojů, což je o 65 vlaků více než o rok dříve. V průběhu letošního roku pak národní dopravce uvede do provozu další nová bezbariérová vozidla. „Ve spolupráci s Plzeňským a Karlovarským krajem zahájíme od poloviny června provoz nové zrychlené linky mezi Plzní, Chebem a Karlovými Vary s novými bezbariérovými jednotkami RegioPanter. Půjde o první z celkem 50 jednotek, které jsme objednali u společnosti Škoda Transportation,“ říká Jiří Ješeta a připomíná i další nové bezbariérové vlaky: „Do provozu letos uvedeme také pětici bezbariérových souprav push-pull v Moravskoslezském kraji na lince z Ostravy do Frýdku-Místku a Frenštátu pod Radhoštěm a deset netrakčních jednotek pro dálkovou dopravu, které nabídnou zcela novou kvalitu cestování na linkách Západní expres a Krušnohor.“ Pořízení těchto nových bezbariérových jednotek umožní přesunout stávající vozidla na další vlaky a zpřístupnit tak lidem na vozíku více linek a regionů.

Nejnovější bezbariérové vlaky přinášejí i některé novinky pro cestující na vozíku. Například u všech nových souprav, u 10 jednotek pro dálkovou dopravu, u elektrických jednotek RegioPanter i u jednotek push-pull nabídnou České dráhy poprvé v České republice zásuvky 230 V 50 Hz dimenzované pro napájení baterií elektrických invalidních vozíků.

České dráhy připravují nasazení také dalších bezbariérových vlaků. Jedná se o 31 objednaných třívozových jednotek RegioPanter pro Olomoucký a Moravskoslezský kraj, 12 modernizovaných jednotek Stadler GTW pro Olomoucký kraj a 22 motorových vozů Stadler RegioSprinter RS 1 zakoupených v Německu pro regionální dopravu na neelektrifikovaných tratích. Probíhají také výběrová řízení na dodání až 20 netrakčních jednotek pro dálkové vlaky a až 160 motorových jednotek typu DMU 120.

Zdroj: Tisková zpráva Českých drah