Ministerstvo kultury si velmi váží zájmu Vašeho spolku o zachování kulturního dědictví a v předmětné věci připouští, že se jedná ze stavebně-typologického hlediska o zajímavou drážní architekturu z 2. poloviny 19. století, kterou by bylo vhodné v rámci přípravy projektu Modernizace trati Praha – Kladno s připojením letiště Václava Havla zachovat a nalézt pro ni nové smysluplné využití.

Po důkladném odborném posouzení dotčené stavby je však patrné, že se již nenachází v autentickém stavu a v průběhu 2. poloviny 20 století prodělala řadu nevhodných degradujících stavebních úprav snižujících její památkovou hodnotu, sdělila Mgr. Ing. Eva Trejbalová, vedoucí oddělení ochrany kulturních památek v odboru památkové péče Ministerstva kultury, v dopise z 5. 1. 2021 předsedovi Klubu historické techniky Praha, z. s., Marku Kubíkovi s tím, že objekt nevykazuje takovou míru památkových hodnot, pro které by měl být prohlášen kulturní památkou.

„Myslím si o tom své... Pochybuji, že se na budovu vůbec přijel někdo podívat, a hlavně, mně osobně přijde postup Ministerstva kultury nestandardní,“ netají Marek Kubík zklamání nad přístupem Ministerstva kultury.

Bývalá výtopna v železniční stanici Hostivice, která je v majetku Správy železnic, byla sice Národním památkovým ústavem zapsána do Památkového katalogu jako budova hodnotného významu, ale ochrany jako kulturní památka se zatím nedočkala. Naopak, navzdory aktivitám Klubu historické techniky Praha, jí hrozí demolice.

„Jednal jsem už s mnoha lidmi, například s panem Lhotským (Petr Lhotský je advokát právní kanceláře Rada a Partner, který zareagoval na článek o záchraně depa zveřejněný na webových stránkách sdružení ŽESNAD.CZ), poslal jsem mu některé materiály, ale sám říkal, že neumí zázraky, ale že se pokusí nám pomoci. Držte nám palce,“ dodal Marek Kubík. Podporu Marku Kubíkovi mimo jiné vyjádřili i Jan Farský, poslanec a první místopředseda hnutí STAN, a Marian Jurečka, poslanec a předseda KDU-ČSL.

Michael Mareš