Vícesystémovou lokomotivu Vectron oficiálně převzaly koncem ledna České dráhy od společnosti Siemens Mobility. Lokomotiva bude zařazena do výkonů v osobní dopravě a rozšíří tak stávající flotilu deseti vozidel tohoto typu, které jsou pravidelně nasazovány v osobní dopravě. Jak již dříve České dráhy oznámily, lokomotivu od Siemensu zakoupily v loňském roce za zhruba 70 milionů korun (2,6 milionu eur).

Lokomotiva je opatřena speciálním polepem s reliéfem testovacího okruhu Zkušebního centra VUZ a bude zhruba z dvaceti procent využívána pro testování různých typů kolejových vozidel na tomto okruhu ve středočeské Velimi. Pro tento účel ji budou České dráhy dceřiné společnosti VUZ pronajímat.
Zbývajících osmdesát procent výkonů této lokomotivy bude využito pro provoz dálkových vlaků Českých drah po celé republice, zajíždět bude i do zahraničí. Nasazena bude na spojích vedených v současnosti pronajatými Vectrony nebo lokomotivami řady 380 či 1216.
Nová lokomotiva, která má označení 193.902, byla vyrobena v Mnichově-Allachu v roce 2010 a Siemens ji využíval pro testování. Je schopna provozu na čtyřech hlavních napájecích systémech, používaných v Evropě. V jejím vybavení nechybí jednotný evropský vlakový zabezpečovač ETCS, dálková diagnostika a mezinárodní standard bezdrátové komunikace GSM-R. Jmenovitý trakční výkon lokomotivy je 6400 KW, přičemž může dosáhnout rychlosti 200 km/h. Pro použití na zkušebním okruhu má však zvýšenou maximální rychlost na 210 km/h.
Vzhledem ke své modulární koncepci byla Českým drahám předána s vybavením pro provoz v České republice, Německu, Rakousku, Polsku, na Slovensku a v Maďarsku a může být dovybavena pakety pro provoz i v dalších zemích.
Miroslav Čáslavský, s využitím tiskové zprávy ČD